Akaryakıta gelen zamlar özellikle nakliye ve toplu ulaşım sektörünü büyük ölçüde etkiledi. Düzce’de litresi 14.30 liraya ulaşan mazot fiyatları nedeniyle, Düzce Belediyesi’nin özel teşebbüsü olan Düzce Ulaşım A.Ş’ye bağlı araç sahipleri kontak kapatma noktasına geldi. Bu nedenle Düzce Belediyesi aylık otobüs başına ödediği 20 bin TL’lik sübvanse ücretlerinde artırıma gitti.

Yine de minibüs sahiplerinin artan maliyetleri karşılayamaması nedeniyle, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün talimatıyla 2 ay aradan sonra toplu ulaşım ücretlerine yeni bir zam kararı alındı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, zamlı fiyatların üzerinde çalışılması ve fiyat artışının Bolu Belediyesi Toplu Ulaşımının altında olmasına yönelik kurmaylarına ve AK Parti Düzce Belediye Meclis Üyelerine talimatı verdi.

Bilindiği gibi, Düzce Belediye Meclisi Şubat ayında, yeni yıldan geçerli olmak üzere Düzce’de toplu ulaşım ücretlerine yüzde 21 oranında zam yapma kararı almıştı. Yapılan bu zamla birlikte Düzce’de tam bilet fiyatı 2.90 TL’den 3.50 TL’ye, öğrenci bileti 1.85’ten 2.25’e, tek kullanımlık bilet fiyatı ise 3.75’ten 5 TL’ye çıkartılmıştı.  

HABER: Savaş ARI