Yılbaşında başlayan zam furyasından Düzce’deki toplu taşıma araçları da nasibini adı. Düzce Belediye Meclisi, zammın üstünden bir ay geçmeden akaryakıtta durdurulamayan fiyat artışlarının ardından belediye toplu taşıma ücretleri ikinci zam kararını aldı.

Muhalefet ‘Belediye sübvanse etsin’ dedi

Perşembe akşamı yapılan Düzce Belediye Meclisi Şubat Ayı 2. Toplantısında, Plan ve Bütçe Komisyonundan meclise gelen zam kararına CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri tepki gösterdi. CHP ve İYİ Partili Meclis üyeleri, fiyat artışının vatandaşlara yansıtılmamasını, zammı Düzce Belediyesi’nin sübvanse etmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

AK Parti ve MHP oylarıyla zam kabul edildi

Konu ile ilgili mecliste söz alan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Tuncer, Düzce Belediyesi’nin zaten toplu taşıma hizmetlerinin kaliteli ve kesintisiz verilebilmesi için minibüsleri sübvanse ettiklerini hatırlattı. Yaşanan tartışmalar ile birlikte meclis üyelerinin oylarına sunulan zam kararı, AK Parti, MHP ve İYİ Parti’nin oyları ile meclisten geçti.

Tam bilete yüzde 40, öğrenciye yüzde 29 zam

Yapılan incelemeler neticesinde Düzce’de toplu taşıma ücretleri zam oranları tam bilette yüzde 40, öğrenci biletinde yüzde 29, tek kullanımlık kartta ise yüzde 18 olarak belirlendi. Teklifin kabul edilmesiyle tam bilet fiyatları 3.50 TL’den 4.90 TL’ye, öğrenci bileti fiyatları 2.25 TL’den 2.90 TL’ye, tek kullanımlık kart fiyatları ise 5 TL’den 5.90 TL’ye çıktı.

HABER: Savaş ARI