Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “orası kar amaçlı kurulmadı, fiyatları indirin” talimatı vermesi üzerine, Tarım Kredi Marketleri’nde 15 Ağustos Pazartesi gününden itibaren 30 kalem üründe yüzde 35 e varan indirim yapılması bekleniyordu.

Bu beklentiyle marketlere akın eden vatandaşlar ise etiketlerdeki rakamların değişmediğini görünce hayal kırıklığı yaşadı.

Market yetkilileri indirimlerin etiketlere yansıtıldığını iddia ederken geçen hafta ile bu haftanın fiyatlarını kıyas eden vatandaşlar, hiçbir değişiklik olmadığını savundu.

ÖNCÜ HABER TARIM KREDİ MARKETLERİ'NDE

Öncü Haber Ekibi konuyu yerinde gözlemlemek adına merkeze bağlı Sancaklar Mahallesi’nde bulunan Tarım Kredi Kooperatifler Marketi’ne giderek vatandaşlara mikrofon uzattı.

Geçtiğimiz haftaya nazaran fiyatlarda bir değişiklik olmadığını savunan vatandaşlar bazı ürünlerin diğer zincir marketlerde daha ucuz olduğunu ifade etti. Buna karşılık market yetkilileri ise indirimleri etiketlere yansıttıklarını savundu…

İşte vatandaşların Tarım Kredi Marketlerinde beklenen indirimin yapılmaması hakkındaki görüşleri…

Yusuf Çiçek: “Önceki fiyatını pek bilmediğim için karşılaştırma yapamadım. Düşük kaliteli malları ucuza satıyorlar ben pek bir şey almadım”

“Diğer marketler daha ucuz”

Zeki Yıldırım: “çok az bir şey düşmüş öyle bir düşüş yok. 5 kilo pirinç 110 lira, zaten 110 liraydı. Yağlar 180 lira, başka marketlerde 140 lira. Böyle olunca da alışveriş yapmadım. Bir şeyler yapılması lazım vatandaşın durumu kötü.”

“Cumhurbaşkanımız talimat veriyor dinleyen yok”

Barış Sarıdağ: “işte aldığım soğan… Hiç memnun değiliz. Başkanımız bas bas bağırıyor ama değişen hiçbir şey yok, memnun değiliz. Küçük yerlerde bu indirimler geçerli olmuyor. Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de yapıyorlar buralarda yapmıyorlar… Milletimiz kanıyor hemen indirim var diye koşuyor hemen ama indirim falan yapmıyorlar.”

“Yazık bu millete…”

Sedat Önal: “Bekliyoruz bekliyoruz ne indirim var ne bir şey. Yetkililer hiçbir şey demiyorlar, yok diyorlar… Açıklama yaptı Cumhurbaşkanı, kasadakilere soruyoruz ürün gelmedi gitmedi falan… Zenginler götürüyor bize bir şey yok. Yazık bu millete böyle bir şey olur mu ya hu?”

“İndirim yok fiyatlar aynı”

Ali Gül: “Yok, hepsi boş… Yüksek fiyatlar. Zaten un 48 liraydı 50 olmuş. Yağ zaten yok, olanlarda 180 lira, başka marketlerde 140 lira. Bahsedilen indirimler yok yani… Yüzde 30-35 falan öyle bir şey yok. 5 kilo pirinç 100 liranın üstünde. Zaten ismi önemli değil, diğer marketlerde daha düşük…”