Efendim… 2000’li yılların başında Sanko Holding buraya bir yatırım için geliyor. O dönemin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve o dönemin yetkili kişileri ‘hoş geldin kardeş, çakılı bizden alacaksın, çimentoyu şuradan alacaksın, demiri buradan alacaksın, bize ne vereceksin?2 Lay lay lom…

Böyle apaçiler gibi adamın etrafını sardılar bu adam buradan çekti gitti Hendek’e…

Dünyada marka olan bir firmanın yatırımını yaptığı, biliyorsunuz bir Uzel vardı… Şuanda atıl bir vaziyette duruyor fabrika yapılacak olan alan. Milleti seve seve, döve döve korkuta korkuta ,ürküte ürküte, isteyerek istemeyerek yerlerini aldılar, Uzel ‘e tahsis ettiler! Yıllardan beri bekliyor.

Bu Uzel’in arazisi neymiş aile arasında miras kavgası başlamış. Bize ne bundan. Size burası ne için tahsis edildi? Sanayi yatırımı için. Yapmadı mı o zaman devlet buraya el koymalı. Yapmıyorsan yatırımı kardeşim, tamam çekil. Bunun istimlakını edip sanayiye tarımı açmalı. Ben bunlara niye anlatıyorum?

Biliyorsunuz GAMA İPLİK Dünyanın en büyük yani Avrupa’nın, Türkiye’nin değil, geri dönüşüm tesisini kuran plastikten ip üreten bir firma! 2007li yıllarda Gümüşova Organize Sanayi Bölgesi’nin kuzey tarafında tek fabrika. Başka fabrika yok!

Geldi Antepli iş adamı Zafer Bey bu memlekete yatırım yaptı. Peki, Gümüşova Organize Sanayi Bölgesi’nde o bölgede o zamanlar ondan başka fabrika yoktu. Fakat yer, fabrika oldu yatırım yapıldı diye, cazibe ve çekim merkezi olarak buraya sürekli yatırımlar geldi.

Tabii bu zamanla büyüdü, gelişti, dünyanın sayılı firmalarına dünya çapında olan firmalara üretim yapmaya başladı. İplik imal etmeye üretemeye başladı. Peki, buraya kadar güzel mi?  Güzel…

Enteresan olan şu… bin 500 kişi çalışıyor şuanda Organize Sanayi Bölgesi’nde. 850 tanesi Gama İplik’te çalışıyor. Çoğu da memnun. Ben fazla tanımam bilmem ama aldığımız intibalar bu.

GAMA İplik Fabrika yine yatırımlarına devam etmek adına kendi fabrika alanında yakınında olan bir yeri tahsisini talep ediyor. Arazi de Karayollarının…

Tabii bunu Karayollarından süreç uzayınca Ticaret Sanayi Odası yanı Organize Sanayi Bölgesi’nin Ticaret Sanayi Bölgesi’nin yetkilileriyle beraber bu tahsisi yapıyorlar.

Tahsis yapıldıktan sonra muammalı bir şekilde, bilinmeyen bir şekilde, Gama fabrikasına yapılan tahsis iptal ediliyor. Kim tarafından? Organize Sanayi ve Ticaret Odası üzerinden.

Bunlarla diyaloğa geçiyorlar. Bu konu ya geleceğiz önümüzdeki günlerde.

Bu neden böyle? Efendim başka bir fabrika gelecek, şu olacak bu olacak, farklı şeyler de var... Tabi bunların hepsini delillendirmemiz lazım!  Bunları anlatacağız…

Neyse bu tahsis kaldırılıyor. Yeni bir yatırımcı gelecek ya… Başka bir firmaya tahsis yapılıyor. Yine Ticaret ve Sanayi Odası! Bu dönemde yapılıyor. Tuncay Şahin ve Gümüşova’da Düzce Sanayi ve Ticaret Odası’nı temsil eden Ümit Ülgen…  Karabüklü arkadaşımız.

Burada 15 senelik bir mazisi var. Ümit Ülgen bu işleri takip ediyor. Tuncay Şahin’in kara kutusu. Neyse herkes kendi düzenini kurabilir. Kendi beklentilerine göre hareket eder. Bu araziye yatırım yapacağım diye tahsis edilen firma yatırım yapacak ya istihdama destek sağlayacak ya bu firma bu tahsisi aldıktan sonra GAMA İplik Fabrikası’na satmak için, devretmek için ne yapıyor?  Teklif sunuyor. Şu fiyata teklif edeyim. Bunların hepsinin kaydı var. Hepsini belgesi var.

Ey Ticaret odası başkanı, ey Ümit Ülgen… Niye boyunuzu aşan işlere giriyorsunuz? 850 kişiye maaş ödeyen, Dünya’da ve Türkiye’de büyük yatırımlar yapan 150- 200 milyon dolarlık bir yatırım var karşınızda.

Bu yatırım aynı zamanda geri dönüşüm noktasında Türkiye için stratejik bir yatırım.

5 tane adam çalıştırmakla 3 tane iş takibiyle çantacılıkla bu 850 kişinin ve milyonlarca dolarlık akıbetini belirliyorsunuz demek.

Peki, şimdi bir tane yakınım öğretmeniyle kavga etmiş.  Öğretmenine hakaret etmiş veya fili saldırıda bulunmuş. Konu bize geldiğinde bunu nasıl çözeriz? Çocuk da biraz da agresif aldım İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne getirdim. Dedi ki bu mu delikanlı? Sonra Oğlum bana bir tokat atsana dedi. Bende ne diyorsunuz hocam dedim.

Bana bu çocuk 7 yaşından 16 yaşına kadar bizde. Annesiyle babasıyla arkadaşlarıyla geçirmediği zamanı okul da geçiriyor. Biz 6 yaşında aldığımız çocuğu 17-18 yaşına kadar yetiştiremediysek suç bizde dedi. Şimdi buradan bir yere geliyorum.

Sayın Düzce Valimiz Cevdet Atay, sayın AK Parti İlçe Başkanımız Mustafa Keskin, sayın MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, sayın Millet Vekili Fahri Çakır, sayın Millet Vekili Ayşe Keşir, sayın Millet Vekili Ümit Yılmaz Düzce’nin irade, idare ve tasarrufu sizin elinizde! Cumhur İttifakı’nın ve devletin temsilcisisiniz!

Bu tabiri caizse iki öküzün önüne bir samanı koyma becerisini gösterememiş insanların çiftlikteki bütün hayvanların veya bütün samanların kaderine yön vermesine nasıl göz yumuyorsunuz? Bunları bilmiyorsanız duyun!

Ben bir soru soruyorum buradan; Bütün kamuoyu, Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz olmak üzere….

GAMA iplik Fabrikası’na verilen tahsisli arazinin tahsisini kim bozdurdu? Neden bozuldu? Başka bir firmaya tahsis yapıldığında bu firma buraya GAMA iplik Fabrikası’na şu kadar para karşılığı şu kadar komisyon neyse tahsisi verelim deme cüretini gösterirken bu iki tane ismin bu senaryoda bu filmdeki rolü neydi?

Ey devletimizi yönetenler, Düzce’mizi yönetenler! Düzce’nin sanayicisi Düzce’nin yatırımcısı nerden gelirse gelsin kim olursa olsun istihdam için devletin harcadığı para ortada. Bir kişi istihdam etmek için. Ekonomik kriz de malum. Bu şartlarda milyonlarca dolar Türkiye’nin üretiminde Türkiye’nin kalkınmasında; üretim üretim derken, yatırım yapan adamların etrafına bu çöreklenmiş bu ne idüğü belirsiz anlamsız uygulamaları yapan, ne için yaptığını, ne için yapmadığını, biz merak ediyoruz…

Tuncay Şahin sayın valimizin yanında bulunmakla sayın bakanımız Faruk Özlü ’nün yanında bulunmakla devletin etkisiyle bunları yapıyor mu? Bunları bilmiyorsanız ben söylüyorum!

Bu arazi tahsisi neden iptal edildi? Bu arazi tahsisi diğer firmaya neden verildi? Bu verilen firma GAMA İplik Fabrikası’na araziyi size verelim diye neden adım attı? Bu senaryoda bu filmde bu tezgahta Ticaret Odası Başkanı Tuncay Şahin’in ve temsilen başkan yardımcısı Gümüşova Organize Sanayi Bölgesi yönetiminde olan Ümit Ülgen’in rolü ne? Sordunuz mu? Sorar mısınız?

Ben şuraya gelmek istiyorum; Ey Düzce’de yatırım yapan iş adamları! bu memlekete üretim katan değer katan şu ekonomik krizde risk alan mücadele veren yüzlerce insan çalıştıran insanlar ve yatırım yapacak olan insanlar, biz buradayız! Bu mesele bitmedi!

Pazartesi akşamı aynı konuyla ilgili çok çarpıcı açıklamalarım olacak… GAMA İplik ve Ticaret Odasıyla ilgili. Bunu takip edelim…

Hangisi entrika yapıyorsa! kim beş tane on tane adam çalıştırmayıp da bin tane adamın kaderini belirlemeye kalkıyorsa! kendi ticari iktisadi hacmi dünya bakışı oradan bir fincan kahve olup da kazanı yönetmeye kalkan…

Yani bu yatırımların değerini Tuncay Şahin ile Ümit Ülgen otursalar ömürlerinin sonuna kadar parasının kaç lira olduğunu sayamazlar! Otursalar saymaya başlasalar ömürleri yetmez!

 Ama ömrü yetmeyeceği, hayatında göremeyeceği yatırımları yapan insanların kaderine yön veriyorsunuz, hayırlı işler. Öyle iş yok! Öyle alicengiz oyunları yok! Biz bunlara bakacağız...

Ben buradan devletimizi yöneten ve ilimizi yöneten siyasetçilere, belediye başkanlarına, milletvekillerine; başta sayın valimiz olmak üzere.

Lütfen şu konuyla alakalı ilgili firmayı bir dinleyin… Muhataplarını bir dinleyin!

Pazartesi günü akşamı, kim Cumhuriyet savcılığına bu konuyla ilgili ifade vermiş, ne olmuş, ne bitmiş devam edeceğiz…

Bayramınız mübarek olsun.  Allah nice bayramlara erdirsin. Burada söylediğimiz de konuştuğumuz da memleket için millet için!

Zülfüyâra dokunduğumuz olabilir ama kavgamız memleket için!

Mesele memleket gerisi teferruat! Mesele Düzce gerisi teferruat!

Hayırlı bayramlar diliyorum…

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN