Düzce’de son günlerde art arda yaşanan yangınlara bir yenisi daha eklendi. Gölyaka’nın Yeşilova Köyü’nde bir fabrika alevlere teslim oldu.

Düzce Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Gölyaka’nın Yeşilova Köyü’nde 7 Ekim’i 8 Ekim’e bağlayan gece saat 01:02 sıralarında H.Y. isimli şahsa ait orman ürünleri parke fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığı bildirildi. Hızla binayı saran alevlerin fark edilmesi üzerine bölgeye Gölyaka Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri sevk edildiği kaydedilirken, yangının büyüklüğü nedeniyle takviye ekip olarak merkez, Çilimli ve Cumayeri itfaiye ekiplerinin de köye intikal ettirildiği belirtildi. Uzun uğraşlar sonucu söndürülen yangında, fabrikanın büyük çapta maddi hasara uğradığı ifade edilirken, herhangi bir can kaybı veya yaralanma meydana gelmediği açıklandı. Düzce Valiliği, kundaklama şüphesi üzerinde durulan yangında ilgili soruşturma başlatıldığını kaydetti.


Konuralp’te de kereste atölyesi yanmıştı
Öte yandan 27 Eylül gecesi Konuralp Kemal Işıldak Mahallesi'nde faaliyet gösteren eski Belediye Başkanı Yusuf Ercan'a ait olan kereste atölyesinde de henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına çok sayıda itfaiyenin yanı sıra Orman İşletme ve DAKE ekipleri müdahale etmişti. Atölye ve üzerinde bulunan 3 katlı ev tamamen yanarak kullanılmaz hale geldiği yangının çıkış nedeni hakkında henüz kamuoyuna bilgi verilmedi. HABER: C.ÜSTÜNER