Yakup Demircan başkanlığındaki Gölyaka Belediyesi, ilk kez geçtiğimiz yıl örnek bir proje başlattı. Demircan’ın talimatıyla Kültür Park alanı içerisinde bulunan 120 dönüm çalılık alan temizlenerek tarıma müsait hale getirildi. Alanda belediye eliyle mısır üretimine başlandı.

Proje tüm kesimlerden destek aldı

Hasatla birlikte tarladan 180 ton tane mısır elde ederek yüksek verim alan Demircan, buradan elde edilen yaklaşık 200 bin lirayı sosyal belediyecilik anlayışıyla ilçenin ihtiyaçları için kullandı. Bu parayla çocuklara park ve spor alanları yapıldı.  Başkan Demircan’ın hazineye ait atıl araziyi tarıma kazandırarak ilçeye gelir sağlaması toplumun tüm kesimlerinden destek topladı.

Hasat zamanı yaklaştı

Başarıya ulaşan proje kapsamında bu yıl da mısır tohumları mayıs ayında toprakla buluşturuldu. Ekim ayının gelmesiyle birlikte hasat için hazırlıklar da başladı. Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, mısır tarlasına giderek son durumu yerinde inceledi.

400 bin TL gelir hedefleniyor

Alkış alan projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Demircan, ekim ayı itibariyle hasadına başlanacak olan üründen bu yıl 400 bin TL gelir beklediklerini ifade etti. Demircan bu parayla Gölyakalılar ve özellikle de çocuk ve gençler için ilçeye yeni spor yaşam alanları kazandırılacağını belirtti.

‘Art niyetliler bizi yıldırmaz’

Projeye üzerinden yapılmaya çalışan manipülasyonun kendilerinin yıldırmadığının altını çizen Demircan, “120 dönüm mısır tarlasından yaklaşık 400 bin TL gelir bekliyoruz. Bu parayla belediye bütçesine dokunmada çocuklara park ve gençlere  mahalle futbol, basket, voleybol sahaları kazandırmak amacımız. Art niyetli kişilerin zarar verme gayretleri bizi yıldırmaz.” ifadelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN