Borçlar imkansızlıklar gerekçeleri dinlediğimiz bu günlerde Gölyaka belediyesi bu söylemleri alt üst edecek yatırımlara imza atıyor.
Beş ayda Çöp kamyonu, vidanjör, ekskavatör, 2 hizmet aracı, 250 çöp konteynırı nı belediye araç parkuruna dahil eden başkan Demircan şehre kazandırdığı taksi durakları ile taktir toplamaya başladı.
Uyguladığı mali disiplin ve belediyenin öz kaynaklarını kullanarak gerek hibe gerekse ikili ilişkilerdeki beceriş ile beş ayda alt milyonluk yatırımı Gölyakalı ların hizmetine sunan Demircan “Bizim işimiz kazandırmak. Takip etmediğin işi sonuçlandıramazsın. Sayın Murat Kurum bakanımdan razı olsun. Afad toplantısında kendisine melen su havzasının Gölyaka da olduğunu arz ettim.


 On milyon zararımı arz ettim” Gölyaka ilçemizde iktidara geleli 7 aylık bir süre oldu. Bu 7 aylık süre içerisinde Gölyaka ilçemize çok şeyler kazandırdık. Bu ayın 18’inde ilçe danışma meclisi toplantımız var. Bu toplantımızda bu yaptıklarımızı detaylı bir şekilde halkımıza anlatacağız. Ama kısa kısa anlatmak gerekirse Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat  Kurum Akçakoca’da meydana gelen sel felaketi ile ilgili incelemelere geldiğinde bende kendisini karşılayanlar içerisindeydim.

 Sağ olsun  bizi önemsedi bizde kendisine ilçemiz adına hoş geldin dedik. Akçakoca’da ki sel felaketi ile alakalı gelmesine rağmen ilçemizin durumunu sormasına karşılık bende  ilçemde iki sel olduğunu ilk selde 6 dere yatağının  taşarak köylerimize ve mahallelerimize zarar verdiğini anlattım.
Metre kareye düşen yağmur sularının ilk selde 141 ikinci selde 161 kg olduğunu ve su havzası bir bölgede olduğumuzu kendisine bildirdim.” dedi.


BAKAN BEYE TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Ziyaret sırasında Gölyakanın uğradığı zararları ve ihtiyaçlarını somut olarak anlattığını ifade eden Demircan” Bölgemde 2 sel olduğunu ve metre kareye düşen yağmurun yüksek olduğunu öğrenen Sn. Bakan bana zararımı sordu.
Bende 10 milyon TL civarı olduğunu söyledim. Araç parkuru ve araç ihtiyacımızda kendisine söyledim. Sağ olsun Sn. Bakan bir çöp kamyonu, ekskavatör , çöp konteynerleri, boru hibeleri, nakit hibeler ve düşük faizli kredi sözünü verdi. Bunların zaman içerisinde ertesi haftadan itibaren peyderpey ilçemize gelmeye başladı.

İlçeme böyle bir araç parkurunu kazandırmış olmanın mutluluğu içerisindeyim. Fen İşleri Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğümüze tasarruf tedbirleri ve mali disiplin ile birlikte yeni araçlar kazandırdım.
 Şu an için bir sıkıntımız yok , çalışmalarımız gayet güzel gidiyor. İlk geldiğimizde bir pansuman politikası izledik ama şimdi ihtiyaçlar doğrultusunda çok güzel hizmetler ediyoruz. Mahalle mahalle ihtiyaçlar nedir tespit ederek sonuca gidiyoruz.” diyerek hizmetlerinin devam edeceğini yakında sürprizlerinin olacağını belirterek Bakan Sayın Kuruma teşekkür etti.