Koronavirüs vaka sayısının 150’ye yükseldiği Düzce’de salgına karşı en etkin çalışmalar yürüten Gölyaka Belediyesi’nde hem halk sağlığı hem de sosyal faaliyetlere yönelik önemli çalışmalar yürütülüyor. Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan’ın talimatları doğrultusunda belediye bünyesinde günde 40 bin adet maske üretimi yapılırken, maskeler tam otomasyon ve hijyenik ortamda kullanıma sunuluyor.

 “İhtiyaç sahibi ailelerimiz yalnız değil”

Üretilen maskeleri sokak sokak gezerek vatandaşa dağıtan Belediye Başkanı Yakup Demircan, yaptığı açıklamada, “Halk sağlığının korunması için tüm ekiplerimizle birlikte sahadayız. Hem Gölyaka halkının hem sağlık çalışanlarının hem de il genelinin maske ihtiyacını karşılamak görevimiz. Ayrıca 65 yaş üstü vatandaşlarımızın yanındayız. Onları ihtiyaçlarını gidermek için ekiplerimiz her gün ziyaretler gerçekleştiriyor. Yaklaşan Ramazan ayında birlik ve beraberlik duygularımız daha da pekişiyor.

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerimiz yalnız değil. Tespit ettiğimiz hanelere Ramazan boyunca da gıda yardımlarımız sürecek. Yine ilçemizdeki sokak hayvanlarının aç kalmaması için düzenli olarak mama dağıtımı yapıyoruz. Cadde ve sokaklarımız düzenli olarak dezenfekte ediliyor. Yine belediye binamızın önüne yerleştirdiğimiz dezenfekte istasyonu ile sadece kurum araçlarını değil tüm ticari ve özel araçları dezenfekte ediyor. Her şey halkımızın sağlığı ve huzuru için…”

Başkan Demircan açıklamasının sonunda mecbur kalmadıkça vatandaşların evlerinden çıkmaması isterken, çıkmak zorunda olanların da sosyal mesafe ve maske kurallarına dikkat etmesi uyarısında bulundu.