Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, Gölyaka ile ilgili üniversiteyi de ilgilendiren birçok konu hakkında istişarelerde bulunmak üzere Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın kapısını çaldı.



Rektör Çakar’ın misafirlerini makamında ağırladığı ziyarette Gölyaka Belediye Başkan Yardımcısı Nizam Aydın, AK Parti Gölyaka İlçe Başkanı Necmi Kap ve Belediye Meclis Üyeleri de hazır bulundu.

Ziyarette Gölyaka’da yapılacak üniversite yatırımları ele alındı. Gölyaka’da bulunan yüksekokulu, meslek yüksekokuluna dönüştürme projesi ile uzun süredir atıl durumda olan Eftenia Otel’in üniversite tarafından değerlendirilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyaret Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan’ın hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.



‘Kasım ayı içerisinde kamulaştırılacak’

Öte yandan geçtiğimiz aylarda Öncü Haber mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, ilçede bulunan ve uzun süredir atıl durumda değerlendirilmeyi bekleyen Eftenia Otel ile ilgili de kamulaştırma müjdesini şöyle vermişti: “Üniversite yetkilileriyle görüştük. Alternatif tıp alanında üniversitemiz pilot illerden biri. Alternatif tıp alanında bölgenin bir cazibe merkezi olması ve üniversiteye de bir artı değer katması noktasında burayı düşündüklerini hatta kasım ayı içerisinde kamulaştırmayı düşündüklerini söylediler. Bu da bölgemiz açısından sevindirici bir durum. Bu zaten bu bölgenin kamburu oldu. 8-10 seneden beri bu bölgede bir kamburdur. İnsanlar da artık bu şekilde devletin milli servettir.”



‘3 bine yakın öğrenci Gölyaka’yı üst seviyeye çıkartır’

Gölyaka’da bulunan yüksekokulu meslek yüksekokuluna dönüştürme projesinden de bahseden Gölyaka Belediye Başkanı Demircan, ‘Yine üniversitemiz var. Bölgemizde 4 yıllık meslek yüksekokulu isteğimiz var. Senatodan YÖK’e gidecek. O da yapıldığında 3 bine yakın öğrenci Gölyaka’yı zaten üst seviyeye çıkartır.’ ifadelerini kullanmıştı.

Haber: C.ÜSTÜNER