Vali Cevdet Atay başkanlığında Gölyaka Kültür Park’ta ilçenin turizmde ivme kazandırılması için düzenlenen toplantıya, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Vali Yardımcısı Süleyman Hurrem Aksoy, Gölyaka Kaymakamı Fahri Onay, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan ve daire amirleri katıldı. Gölyaka ilçesinin turizmde nasıl gelişeceği ve tesisleşme konularının masaya yatırıldığı toplantı sonunda Vali Atay, özel olarak Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sorularını cevapladı.

“Güzeldere Şelalesi’ne gitmekte artık eskisine göre daha kolay olacak”

Vali Atay toplantıyla ilgili Öncü Haber mikrofonuna yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Düzce’nin turizmine ne katabiliriz sorusuna cevap arıyoruz. Onun cevabını bulmak üzere toplantılarımıza Gölyaka’dan başlayalım dedik. Gölyaka’nın neyi eksik, neyi fazla, Gölyaka’ya ne katabiliriz? Gölyaka gerçekten şöyle baktığınız zaman muhteşem bir coğrafyası var. Hemen İstanbul’un dibinde. Ankara’ya da aynı şekilde yakın bir yer. Bir de buralara dokunulmamış, buralar el değmemiş turizm bölgesi. Şimdi insanlar burada, buraya ciddi yatırımcılar geldiği zaman burada hem vakit geçirecekler, hem de bol temiz hava alacaklar. Şimdi Efteni Gölü’nü biliyoruz, ciddi bir turizm potansiyeli barındırıyor. Toptepe’miz var burada, Güzeldere Şelalelerimiz mevcut, oranın biliyorsunuz yol ile alakalı İl Özel İdare’miz hızlı bir şekilde çalışıyorlar. İnşallah bir 10-15 güne kadar o yolda biter. Güzeldere Şelalesi’ne gitmekte artık eskisine göre daha kolay olacak. Yaklaşık 1 ay önce burada 10 kilometreye yakın ciddi bir yürüyüş yaptık.  Muhteşem ağaçların altında 2 saat yürüdük. Şimdi bunların değerlendirilmesi gerekiyor. Sadece benim yürümem değil, buraya vatandaşların, turizmcilerin gelip yürümesi gerekiyor. İnşallah burası bölgeye ciddi anlamda turizm getirisi olan bir yer olacak.” dedi.

“Efteni Otel hem turizme hem de eğitime kazandırılacak”

Gölyaka’da yaklaşık 15 yıl önce inşa edilen ve bugünlerde çürümeye terk edilen Eftenia Resort Otel ile ilgili müjdeli haberler veren Vali Atay, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın işbirliği ile bu otelin hem turizme hem de eğitime kazandırılması için faaliyetlere başlanacağını vurguladı. Vali Atay sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Sağ olsunlar, hem üniversitemiz, hem belediyemiz burasının canlandırılması için girişimlerde bulunuyor. Zaten başkanımız açıklamıştı. Şimdi 80 litre sıcak suyumuz da çıktı. Burası bir işletmeciye aitmiş. Kapanmış. Yıllardır herhangi bir şey yapılmamış ve çürümeye terk edilmiş. Belediye başkanımız ve rektör hanım ikisi bu olaya sahip çıkıyorlar. Efteni Otel hem turizme hem de eğitime kazandırılacak. Bu sürecin bir anlamda bürokratik eksikliği var, inşallah onlar tamamlanırsa burası da Gölyaka’ya ciddi anlamda bir destek olacaktır.”

Vali: Özel İdare de dahil olabilir

Ayrıca Vali Cevdet Atay, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın, İl Özel İdaresi’nin Eftenia Otel’in turizme kazandırılması için oluşturulan konsorsiyuma dahil olması mümkün müdür? sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi: “O konuyu daha konuşmadık. Olabilir. O da olabilir. O konular üzerinde konuşulup değerlendirilebilir.”

Vali Atay salgına karşı vatandaşları uyardı

Vali Atay aynı zamanda vatandaşları, koronavirüs salgınına karşı alınan tüm tedbir ve kurallara uymaları konusunda uyardı. Kurallara uymayanlara 3 bin 150 lira para cezası kesileceğini anımsatan Vali Atay, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Maske konusunda Düzce’mizde dolaştık. İlçemizde sayın belediye başkanımız ve kaymakamımız onlarda bugün dolaştılar. Şimdi İlimizde ve İlçemizde tüm vatandaşlarımıza buradan çağrıda bulunuyorum. Lütfen bu ev ziyaretlerini erteleyelim. Yani insanlar bugünlerde birbirlerine mümkün olduğunca gitmesinler. Belli bir süre biraz daha sabredeceğiz. Bunu Düzce olarak atlatacağız. Biz Düzce olarak kendi ilimizden sorumluyuz. Ama inşallah bu belayı Allah üzerimizden kaldırır. Bizim yapmamız gereken maske, mesafe ve temizliği dikkat etmek. Bunu önemsemek. Çünkü kimsenin yarınlara bu virüsü taşıma hakkı yok. Ben maske takan herkese teşekkür ediyorum. Bizim amacımız insanlara yaptırım uygulamak veya cezalandırmak değil. Amacımız hasta olup evinde yatmak zorunda olan insanın evinde kalması. Dışarıya çıkmaması. Bu virüsü başkasına yaymak büyük bir vebaldir. Çok büyük bir sorumluluktur. Başkasının ölümüne, başkasının entübe olmasına, başkasının işinden olmasına lütfen müsaade etmeyelim. O insanlar evlerinde kalıp iyileşsinler. Hepsi bizim başımızın tacıdır. Zaten sürekli denetimini yapıyoruz. Bunlara yönelik 3 bin 150 lira para cezası var. Ben bu para cezasını hiç istemiyorum ama bu tip insanlara uygulayacağız. Artı olarak kurallara uymayanları bu saatten sonra yurda yerleştireceğiz. Yurttaki masraflarını da kendilerine yükleyeceğiz. Bu bir süreç ve bu süreci hepimiz yaşıyoruz. Kimsenin kimseyi hasta etmesine gerek yok.”

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr