Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan'ın girişimleri ile ilçede 2 adet jeotermal kaynak suyu yeryüzüne çıkarıldı. Bu gelişmenin ardından kalite suyun bir Tarım Organize Sanayi Bölgesi oluşturularak burada değerlendirilmesi düşüncesi doğdu.

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ilgili daire başkanları ve uzmanların bölgeye gelerek incelemeler yapmasının ardından Başkan Demircan projenin hayata geçirilmesi için kolları sıvadı.

AFYON’DA İNCELEMELERDE BULUNDU

İlçeye kurulacak olan modele örnek olacak olan Afyon’un Sandıklı ilçesindeki sera alanına giden Demircan, İl Tarım Müdürü Necdet Çiçek ile alanda incelemelerde bulunarak proje hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ü makamında ziyaret eden Demircan, yatırımın bölgeye kazandırdıkları ile ilgili görüşlerini alırken Gölyaka’da hayata geçirecek olduğu Tarım OSB projesiyle ilgili de istişarelerde bulundu.

Mesaisine daha sonra Kütahya'nın Simav ilçesinde devam eden Demircan, oradaki serada da incelemelerde bulundu. Daha sonra Simav Belediye Başkanı Av. Adil. Çöl ile bir araya geldi. 

12 AY ÜRETİM YAPILACAK

Düzce’de bir ilk olacak olan Tarım OSB yatırımıyla 12 ay boyunca seracılık yapılarak bölgeye katkı sağlanacak. Bu sayede hem Gölyaka’nın zengin jeotermal kaynak suyu değerlendirilecek hem de Düzce’nin verimli topraklarında mevsimlerden etkilenmeksizin üretim yapılabilecek.

HABER: Mehmet GÜNESEN