Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, kız isteme münasebetiyle Gölyaka’ya geldi. Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan’ın sahipliğinde ağırlanan Sayan, sabah saatlerinde Düzce’nin doğa harikalarından Güzeldere Şelalesi’nde kahvaltı yaptı. Ağırlamada, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Tuncer, Kızılay Başdanışmanı Orhan Kılıç, İş İnsanı Hasan Aktürk ve AK Parti Gölyaka Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Kara da hazır bulundu.

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, ziyaret ve ağırlama esnasında Başkan Sayan ile özel bir röportaj gerçekleştirdi.

“ÖZLÜ DÜZCE’YE YAKIŞANI YAPTI”

Ünsal, geçtiğimiz haftalarda Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün Ağrılı bir vatandaşın cenazesini hassasiyetle takip ederek memleketine ulaştırılması konusunu anımsatması üzerine Sayan, “Geçmiş dönemde bir cenazemiz vardı. Telefon açmıştım. Faruk Bakan’ım sağ olsun Düzce’ye yakışır bir şekilde cenazeyi ağrıya gönderdi. Ailesi için de otobüs gönderdi. Minnettarız. Allah razı olsun” dedi.

“DÜZCE İLE AĞRI DÜNÜR OLUYOR”

Sayan, Gölyaka ziyaretinin kız isteme için olduğunu belirterek, “Dünyadır, bir cenaze bir düğün var. Karlı dağları aştık. Yolda kaldık. Küreklerle arabaların önlerini açtık ve köye ulaştık. Bugün burada yeğenime burada yaşayan bir ailenin kızını istiyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor. Çünkü biz diyoruz ki Türkiye bölünecek diyenlere inat, yine bir Kürt ile Türk evleniyor. Düşmanlar çatlasın. Düzce ile Ağrı dünür oluyor. İşte Türkiye’nin birlik ve beraberliği buradan belli oluyor” sözleriyle Türkiye’yi bölmek isteyen odakların hedefine ulaşamayacağını vurguladı.

“GÖLYAKA VE AĞRI KARDEŞ OLACAK”

Ünsal’ın Düzce’de çok sayıda Ağrılı vatandaşın yaşıyor olması dolayısıyla özel bir proje olup olmadığıyla ilgili soruya ise Sayan, şu şekilde cevap verdi:

“Var tabii. Düzce’de biliyorsunuz çok fazla Ağrılı var. Yaklaşık 3-4 bin seçmen olarak Ağrılı olduğunu biliyorum Düzce’de. İnşallah Diyarbakır Anneleri için oraya iki bin kişiyle yürüyeceğiz. Ondan sonra Ağrı’daki 100 beyaz tülbentli kadınımızı, şu anda Gölyaka hedefimiz, Yakup Başkanımızla onu planlayacağız” dedi.

“ŞEHİRLER ARASI KÖPRÜYÜ GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Birlik ve beraberliğin tesisi için Ağrı ve Gölyaka arasında oluşturulacak köprü ile detayları paylaşan Sayan, “ Buradaki evlerde bir iki gün kalacaklar buradaki kadınlarla nasıl ki vatanları ortak, mantı tahtaları ve yufka tahtaları da ortak. Aynı vatanda yaşayan Ağrılı kadınlarla Gölyaka’daki ablamız bacımız birlikte aynı tahtada birlikte mantı kesecek, yufka açacaklar. Sonrasında Gölyaka’dan yüz kadınımızı Ağrı’da misafir edeceğiz. Böylelikle şehirlerarasındaki köprüyü daha da güçlendireceğiz ki düşmanlar çatlasın, dostlar sevinsin” diye konuştu.

“GÜZELDERE’NİN MUHTEŞEM DOĞASINI KISKANDIM”

Düzce’nin eşsiz doğasıyla ilgili soruya “Kıskandım” diyerek esprili bir şekilde cevap veren Sayan, “Türkiye’nin her tarafı güzel ama ben Güzeldere Şelalesi’nin bu karlı manzarasını gördükten sonra kıskandım. Böyle güzel yerler keşke Ağrı’da da olsaydı. Ağrı Dağı’nı biz turizme açtığımızda inşallah onun içinde de çok güzel yerler olacak. Cengiz Başkanıma da teşekkür ediyorum. Faruk Başkanımı temsilen bugün bizleri yalnız bırakmadı. Öncü Medya aracılığıyla diğer bütün dostalar selam göndertiyorum. Gerçekten Düzce çok güzel bir yer. Gölyaka çok güzel bir yer ve Güzeldere Şelalesi zaten harika bir yer. Her halde Türkiye’nin her tarafından insanlar buraya gelmeye devam edecekler.” diye konuştu.

TUNCER: BİRLİKTELİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAYACAK

Ağırlama Düzce Belediye Başkanı Özlü’yü temsilen bulunan başkan yardımcısı Tuncer, Düzce’nin yöresel ürünlerinden oluşan paketi Başkan Sayan’a hediye ederek şunları söyledi:

“Savcı Sayan gibi bizim sevdiğimiz duayen olan bir belediye başkanının Gölyaka’da burada bizimle olması bizim onu misafir etmemiz büyük bir onur. İnşallah başlattığımız kadınlarımızı karşılıklı misafir etme projesini hayata geçirdiğimizde hem kültürel miraslarımızı paylaşacağız hem de Savcı Abi’nin dediği gibi Türk-Kürt diye bir ayrım yok. Aslında hepimiz kardeşiz. Bu vatanda, bu bayrağın altında bir birlikteliğimiz var. Bunu kimse bozamayacak inşallah”

DEMİRCAN: AĞIRLAMAKTAN ONUR DUYUYORUM

Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan da Başkan Sayan’a hediye paketi takdim ederek Gölyaka ve Ağrı arasında kurulacak olan bağın önemine değindi. Demircan, “650 rakımda bulunan Türkiye’nin en uzun şelalesi Güzeldere Şelalesi’nin olduğu Düzce Gölyaka’da Sayın Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan Beyi Ağırlamaktan son derece memnun olduk, mutlu olduk. Birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini Düzce’miz, Gölyaka’mız ve Ağrı’mız arasında gösteriyoruz” diye konuştu.

HABER: Mehmet GÜNESEN