Düzce'nin 20 bin nüfuslu Gölyaka ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında belediye tarafından kurulan atölyede günde ortalama 40 bin maske üretiliyor. Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan’ın talimatıyla  kurulan atölyede Düzce ilinde en çok üretimi yapan belediye olarak üretilen maskeler,  Düzce ilindeki tüm belediyelere  ve kamu kurumlarına   ulaştırılarak halkın ücretsiz maske kullanması sağlanıyor.

Başkan Demircan çalışmalarıyla takdir topluyor

Salgının Türkiye’de görüldüğü ilk günden bu yana Gölyaka’da hem yürüttüğü mücadele çalışmaları hem de sosyal faaliyetleri ile takdir toplayan Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan ve kurduğu atölyeye ziyaretler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin’in ziyaret ettiği maske üretim atölyesinde bu kez ilin idarecileri incelemelerde bulundu.

Vali ve Komutan ziyaret etti

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Alay Komutanı Mustafa Çetinkaya ve Gölyaka Kaymakam Vekili Abdullah Kurt, belediye bünyesinde kurulan maske üretim atölyesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Yakup Demircan üretim atölyesi hakkında bilgiler verdi.

Nüfusun iki katı maske üretiliyor

Koronavirüsün ülkeye sıçramasının ardından kısa sürede ilçede cerrahi maske atölyesi kurulduğunu ve gönüllülerin maske üretimine başladığını belirten Demircan, ilçede her vatandaşa maske dağıttıklarını aktardı.

Atölyede günlük ortalama 40 bin maske üretimi gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Demircan, ilçeden ve resmi kurumlardan gelen taleplere göre üretimlerini arttırdıklarını kaydetti.