Düzce’de turizmin gelişmesi için atılan adımlara, her gün bir yenisi ekleniyor. Yıllardır Gölyaka ilçesine bağlı Hacıyakup Köyünde atıl vaziyette bulunan Eftenia Otelde, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan’ın girişimleri ile nihayetinde mutlu sona gelindi.

Borçları nedeniyle özel bir bankanın mülkiyetinde bulunan Eftenia Otel, yapılan görüşmelerde, her iki belediyenin kasasından her hangi bir ücret çıkmadan özel bir yatırımcıya devredildi. Devir işlemlerinin ardından bankaya olan borcu ödemesi ile tapu devri firmaya geçti.

“Cebimizden bir ücret çıkmadı…”

Konu ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, “14-15 yıla yakındır bir sorundu problemdi, bölgenin problemiydi. Bürokrasiden çok siyasetin problemiydi. Çünkü siyaset her zaman bu soruyla karşılaşıyordu. Nihayet geçen Cuma günü QNB Finansbank’ın mülkiyetinde olan bu yer Faruk Özlü ile birlikte istişareler çerçevesinde aldık ve bir yatırımcıya devrettik. Belediyelerimizin cebinden de hiçbir şekilde bir ücret çıkmadan yatırımcıya verdik. Yatırımcıda bize yolun üst tarafında ki 3 bin 150 metrekare olan yeri bize bağış yapacak. Bizde meclislerimizden karar alacağız. Onun bağışını hibesini kabul edeceğiz. Orayı da daha önce konuştuğumuz gibi Üniversiteye tahsis edeceğiz ama mülkiyeti Düzce Belediyesi ve Gölyaka Belediyesinde olacak. Allah’ın izniyle orayı bitirdik, Yatırımcının şuan QNB Finansbank’ın şirketle anlaşması gereği ay sonuna kadar oranın güvenliğini sağlayan bekçiler orada durmaya devam edecekler. Ayın 1 de oranın mülkiyetini almış olan yatırımcı oranın güvenliğini kendi sağlayacak. Biran öncede işletmeyi faaliyete sokmak için gayret gösterecek” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI