Gölyaka Belediye Başkanı tarafından, ilçeye bir dev yatırım daha. Belediye Başkanı Yakup Demircan’ın seçim döneminde ilçe halkına söz verdiği modern pazaryeri projesi ihaleye çıkartıldı. 4 bin 500 metre kare alana inşa edilecek kapalı pazaryerinin 2 bin 100 metre karesi kapalı alandan oluşurken, 2 basketbol sahası ve kafeteryalara gibi sosyal alanlara da yer verildi. Kapalı pazaryerinin çatısına yerleştirilecek güneş panelleri ise, pazaryerinin elektrik üretimini sağlayacak.

Türkiye’de örnek proje olarak gösterilen modern Pazaryeri inşaatına ise ihale sürecinin hemen ardından, ihaleyi alan firma tarafından 2021 yılının sonuna kadar bitirilmesi bekleniyor. Modern pazaryerinin ihalesi 2 Mart Salı günü Gölyaka Belediye Binasında yapılacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan,  “Seçim vaadimiz olan, Gölyakalı hemşehrilerimizin yıllardır yapılmasını istediği, merakla beklediği kapalı Pazaryeri projesi ihaleye çıktı.2021yılı sonunda tamamlanması planlanan Modern Pazaryeri projesi toplam 4500m2 arsa içinde yapılacak. 86 araçlık park alanına sahip olacak proje, toplamda 2100m2 kapalı alana sahip olacak. İçinde;102 adet pazarcı tezgâhı,7 adet dükkân,1adet kafeterya, bay-bayan tuvaletler, bay-bayan mescitler, çocuk oyun alanı, 2adet basketbol sahası, bebek bakım bölümü ve teknik hacimler bulunacak. Çok amaçlı kullanılabilecek şekilde tasarlanan Pazaryeri projesi; pazar zamanları haricinde düğün, sünnet ve spor etkinlikleri içinde kullanılabilecek. Çatısına konulacak güneş panelleri sayesinde, elektrik de üretmesi planlanan Pazaryerinin çatısı, güneşten en çok verim alınabilecek şekilde tasarlandı.

Bu sayede; pazaryeri kendi enerjisini kendisi üreteceği gibi belediyemiz de ayrıca gelir elde etmiş olacak. Belediyemiz imar ve şehircilik müdürlüğü tarafından hazırlanan kapalı ve modern pazaryeri projesi ile Hemşehrilerimize verdiğimiz sözü tutuyoruz. Söz verdik yapıyoruz, Gölyaka için çalışıyoruz. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI