Düzce’de koronavirüs salgını ile etkin mücadelenin devam ettiği ilçelerden olan Gölyaka’da Belediye Başkanı Yakup Demircan tüm çalışmaları titizlikle takip ediyor.

Belediye önünde araçlara buharlı dezenfekte

Belediye hizmet binası önünde konuşlandırılan istasyon ile ticari ve hususi araçlara ücretsiz buharlı dezenfekte işlemi yapılırken, ilçe genelinde sürdürülen dezenfekte ve hijyen çalışmalarına devam ediliyor.

Sosyal belediyecilik ön planda

Cadde ve sokaklardaki temizlik seferberliğinin yanı sıra sosyal belediyeciliği bu günlerde daha fazla ön planda tutan Başkan Demircan, özellikle yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşların mağdur olmaması için sık sık hem kendisi hem de belediye ekibi hanelere ziyaretler gerçekleştiriyor. Hazırlanan yardım paketleri ailelere teslim edilirken, başka bir ihtiyaçları olup olmadığı da soruluyor. 

Başkan Demircan maskeleri bizzat dağıtıyor

Ayrıca Belediye Başkanı Yakup Demircan’ın talimatları ile koronovirüs tedbirleri kapsamında ilçe halkına maske teminini sağlamak amacıyla Gölyaka Belediyesi maske üretimi başladı. Belediye bünyesinde günde 40 bin adet maske üretimi yapılırken, maskelerin tam otomasyon ve hijyenik ortamda kullanıma sunulduğu vurgulandı. Üretilen maskeleri çoğu zaman bizzat dağıtan Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, vatandaşlardan sosyal mesafe ve maske kurallarına uymasını istedi.

Gölyaka Belediyesi sokak hayvanlarını unutmadı

Öte yandan koronavirüs salgını nedeniyle evlerine kapanan vatandaşlar nedeniyle yiyecek bulmakta daha da zorlanan sokak hayvanlarını unutmayan Gölyaka Belediyesi kentin belli noktalarına yerleştirdiği mama kaplarını düzenli olarak dolduruyor.

Belediye tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

" Gölyaka şehrinin 40'a yakın farklı noktasında sokak hayvanlarının beslemeleri için günlük kuru mama ve yemek ile beslenme desteği verilmektedir. Mama miktarı, alana göre artmakta, beslenme 24 saat mama desteği yapılmaktadır. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Belediyemiz zabıta ekipleri, ilçe genelindeki besleme noktalarına düzenli olarak mama bırakarak sevimli dostların sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlıyor. Park bahçe ve boş arazilere yerleştirilen beslenme ünitelerine sokak hayvanları için mama bırakılıyor. Daha önce başlattığımız çalışmalar düzenli olarak devam ediyor."