Tüm Türkiye’de 6.6 şiddetinde deprem nedeniyle hasar gören İzmir için yardım kampanyaları düzenleniyor. Yaraların en kısa sürede sarılması için bölgeye temel ihtiyaç malzemeleri, gıda ve battaniye yardımları ulaştırılıyor. 1999 yılında yaşanan iki büyük depremle deprem gerçeğiyle en acı şekilde yüzleşen Düzceliler de yardım kampanyalarına destek olmak için seferber oldu. Düzce Valiliği koordinasyonunda hazırlanan üç yardım tırı bölgeye ulaştı.

Yardım kampanyalarına bir destek de Gölyaka Belediyesi’nden geldi. Belediye Başkanı Yakup Demircan’ın girişimleriyle bölgeye gönderilmek üzere gıda kolileri hazırlandı. Dün itibariyle de yardımlar İzmir’e gönderildi.

“YANINDAYIZ İZMİR!”

Konu ile ilgili Gölyaka Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “İzmir depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu zorlu günleri yardımlaşma ve dayanışma ile en kısa sürede aşacağız. Biz de Gölyaka Belediyesi olarak yardım kolilerimizi İzmir' e ulaştırmak üzere yola çıkardık. Yanındayız İzmir!” ifadelerine yer verildi.

HABER: Mehmet GÜNESEN