Yıllardır beklenen ve nihayet geçtiğimiz yıl başlayan ıslah ve düzenleme çalışmaları tamamlandığında sadece Gölyaka değil Düzce turizmine önemli katkılar sunacak Hacıyakup Köyü sınırlarındaki Efteni Gölü’nde kış ayı bir başka güzel…

Düzce'de, yaklaşık 150 kuş türüne ve endemik bitkilere ev sahipliği yapan Efteni Gölü Kuş Cenneti'ni ve Gölyaka Ovası'nı kaplayan sis, havadan görüntülendi.

Kent merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Gölyaka ilçesindeki Efteni Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ve Kuş Cenneti'nde, sabahın erken saatlerinde sis etkili oldu. Göl çevresi ve Gölyaka Ovası'ndan dağların yamacına doğru uzanan sis tabakası güzel görüntüler oluşturdu.

Her mevsim yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi gösterdiği Efteni Gölü Kuş Cenneti'ni kaplayan sis bulutu, drone ile görüntülendi.

Demircan: Efteni Gölü ortaya çıkacak

Öte yandan Efteni Gölü’nde 2021 yılının ikinci yarısında başlayan ıslah çalışmaları hakkında bilgi veren Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, “Çalışmalar tamamlandığında 2,5 metre derinliğinde, Abant Gölü’nün bir buçuk katı büyüklüğünde, gezi ve piknik alanlarıyla, oltayla balık tutma alanlarıyla, muhteşem güzelliğe sahip bir Efteni Gölü ortaya çıkmış olacak.” demişti.

Keskin: Düzce’de turizm denilince Efteni Gölü bir numaraya yerleşecek

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin ise Efteni Gölü ıslah projesi için şunları söylemişti:

“Düzce için çok önemsenen 2018 yılında ihalesi yapılan ancak ekonomik tedbirlere takılan Efteni Gölü Projesi’ni bakan ile görüşerek gündeme aldırdık ve projenin başlaması kararlaştırıldı. 80 milyon liralık bir maliyeti olan büyük bir proje. Bu ıslah çalışması bittiği zaman, Abant Gölü’nün 1.5 kat büyüklüğünde bir göl elde edeceğiz. Düzce’nin turizmi açısından çok önemli, Düzce’de turizm denilince Efteni Gölü bir numaraya yerleşecek. Efteni Gölü etrafındaki yatırımlarla hem yerli hem yabancı turist akımı gerçekleştirmek istiyoruz.”

Vali Atay da projeyi yakından takip ediyor

Efteni Gölü Kuş Cenneti’ni çirkin ve bakımsız görüntüden kurtaracak çalışmaları Düzce Valisi Cevdet Atay da yakında takip ediyor.

(Öncü Haber/AA)