Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” olarak kabul edilen yeni tip Koronavirüs (Covid – 19) dünya genelinde can almaya devam ediyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de vaka ve ölü sayısı her geçen gün artmaya devam ederken, Düzce’de de salgınla mücadelede tedbirler en üst seviyeye çıkartılmaya devam ediyor.

Gölyaka Belediyesi’nden 10 bin maske desteği

Salgın ile mücadelede vatandaşların maskelere ulaşamaması nedeniyle Gölyaka Belediyesi maske imalatına başlamıştı. Üretilen maskeler İlçe genelinde vatandaşlara belediye ekipleri tarafından ücretsiz dağıtılırken, Gölyaka Belediyesi çevre ilçelere de destek vermeye başladı. Bu kapsamda Gölyaka Belediyesi tarafından, Beyköy’de vatandaşlara ücretsiz dağıtılmak üzere 10 bin maske desteği geldi.

Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan tarafından, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç’a teslim edilen maskelerin hafta sonundan itibaren vatandaşlara ücretsiz dağıtılacağı bildirildi.

Kılıç’tan Başkan Demircan’a teşekkür

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, “Koronavirüs (Covid19) tedbirleri kapsamında Gölyaka Belediyesi tarafından üretimine başlanan maskelerden temin ederek beldemizde paketleme işlemini yaparak 10 bin adet maskeyi beldemizdeki tüm hanelere hafta sonu dağıtımına başlayacağız. Gölyaka Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz protokolde maliyetine beldemizin maske ihtiyacını karşılayarak desteklerini esirgemeyen Gölyaka Belediye Başkanımız Sayın Yakup Demircan'a, personeline ve paketleme konusunda gönüllü olarak yanımızda olan Beyköy halkına çok teşekkür ediyorum.” dedi.