Gençlerle kurduğu yakın ilişkileriyle sürekli gündeme gelen Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, Lise son sınıf öğrencilerine yönelik ‘İstanbul Kültür Gezisi’ düzenledi.

Demircan, tamamen Lise son sınıf öğrencilerinden oluşan kafileye eşlik ederek onlarla geziye birlikte geziye katıldı.

“BU BİR KÜLTÜR GEZİSİ”

Bu organizasyonun sıradan bir geziden farklı olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Yakup Demircan; “öylesine bir gezi olsun diye düzenlemedik bu geziyi. Bir İstanbul gezisinden ziyade; bu aynı zamanda bir kültür gezisi!

“TEKNOFEST KUŞAĞI; TARİHİYLE BÜTÜNLEŞECEK”

 Teknofest Kuşağı olarak adlandırdığımız bu gençlerimizin, tarihiyle aralarında kültürel köprüleri kurup sağlamlaştırmak niyetiyle gerçekleştiriyoruz bu organizasyonları. Üniversite çağına gelmiş bu gençlerimizi akademik anlamda eğittiğimiz gibi, kültürel ve tarihi açıdan da beslersek, gelecek nesiller adına bulunduğumuz makamları faydalı kullanmış olacağımıza inanıyoruz.” Şeklinde konuştu.

“UNUTAMAYACAKLARI BİR GÜN YAŞADILAR”

Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan’ın sponsorluğunda gerçekleşen gezi organizasyonunda, gençler İstanbul’un hem tarihi hem kültürel mekânlarını yerinde gezip inceleme fırsatı buldular.

 Vapurla boğazdan karşıya geçerken Martılara simit atmanın heyecanını da yaşayan öğrenciler, Eyüp Sultan Camii’nin manevi atmosferini yaşama imkânı da buldu.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Üsküdar Meydan ve Üsküdar Nevmekanı keşfeden öğrenciler, Çamlıca Camii’ni ziyaret etti. Daha sonra vapurla İstanbul Boğazından karşıya geçen kafile; Oradan Ayasofya Camii, Sultan Ahmet Camii, Eyüp Sultan Camii ve Nakkaştepe’yi ziyaret ettiler.

İçinde bulundukları manevi atmosferden çok etkilendiklerini ifade eden Lise son sınıf öğrencileri; “böyle bir günü bize yaşattığı için Belediye Başkanımız Yakup Demircan’a çok teşekkür ediyoruz. Bu güzel mekanları, bu harika atmosferleri yaşamamıza vesile olarak bizlere duyduğu güveni ve bize verdiği değeri hissettirdiği için kendisine minnettarız” şeklinde konuştular.