CHP Gölyaka İlçe Başkanı Abdullah Şahin, Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner'in hazırlayıp sunduğu Öncü TV'nin sabah kuşağında yer alan "Güne Merhaba" programının konuğu oldu.

Programın ilk stüdyo yayın konuğu olması nedeniyle yaşadığı mutluluğu dile getirerek söze başlayan Şahin, “Güne merhaba programının ilk konuğu olmak benim için onur verici.” dedi.

"Ne yazık ki kaybedilmiş bir on sene var"

Üstüner'in kısaca kendisini tanıtmasını istediği Şahin, şu ifadeleri kullandı: "Ben ortaöğretimi burada tamamladıktan sonra 80 ihtilalinde İsviçre’ye gittim. Daha sonra öğrenim hayatımı İsviçre’de tamamladım. Otomotiv birimleri enstitüsünden mezun olarak eğitimciliğe başladım. Ülkeme dönme kararı aldım ve bilgilerimi, tecrübelerimi ve oradaki edindiğim izlenimlerimi bölge halkına aktarmak için girişimlerde bulundum. 2014 belediye başkanı seçimlerinde CHP'den aday olarak Gölyaka halkının karşısına çıktım. Gölyaka’nın kaynaklarının tespiti ve kullanımına ilişkin 50 yıllık projeler yaptım, Gölyaka halkı bunu anlayamadı. O dönemde benim söylemiş olduğum sözleri halk şuan dile getiriyor ama ne yazık ki kaybedilmiş bir on sene var."

"Gölyaka’ya değer katarak marka yapabiliriz"

Memleketi Gölyaka'nın ve Düzce'nin turizmde hak ettiği noktaya gelmesi için çalıştığını belirten Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

"Gölyaka’nın geleceğini kurguluyoruz ve Gölyaka'nın tarım alanlarının, su kaynaklarının, doğal zenginliklerinin bir hazine olduğunu çok iyi biliyoruz. Çevremizde 27 milyon insan yaşıyor. Biz çok iyi organize olarak Gölyaka’ya değer katarak marka yapabiliriz."

6 kilometrelik parkurun 5 kilometresi yalın ayakla yürünecek

Gölyaka'nın Kuyudüzü Mahallesi'nde yapımı tamamlanma aşamasına gelen ve Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan Yalın Ayak Yürüyüş Parkuru hakkında bilgiler veren Şahin şu ifadeleri kullandı: "Yaptığımız çalışmalar Türkiye’de bir ilk ve yalın ayakla en uzun mesafe yürüme parkurunu Sayın Turizm İl Müdürü Resul Taştan'ın katkıları ile gerçekleştirdik. Şu anda alanda uygulamaları yapıyoruz. 6 kilometre mesafemizin 5 kilometresini yalın ayakla yürünür hale getireceğiz. Burada 35 çeşit zeminden oluşan bir parkur olacak. Bu projenin önümüzdeki dönem Türkiye’nin birçok yerinde uygulanacağını düşünüyorum."

"Türkiye’de ilk olmasının sebebi benim Avrupa tecrübelerime dayanıyor"

Doğru bir yapılanma ve ekosistemi bozmadan yapılan parkurun en yakın zamanda protokolün katıldığı bir törenle açılacağını kaydeden CHP Spor Kurulu Proje Genel Başkanı Abdullah Şahin, şöyle devam etti:

"Bu tür yapılanmalar Avrupa’da mevcut. Bunun Türkiye’de ilk olmasının sebebi benim Avrupa tecrübelerime dayanıyor. Bu aslında Gölyaka’ya bir kazanım. Doğanın bize sunduğu kaynakları iyi kullanmalıyız. Aslında buralara kesinlikle otel tarzı yapılanmalar yaptırmamalıyız. Bizim bölgemizde bölgenin kaynakları ulaşılabilir. Bu avantajları kullanarak bu tür yapılanmalar için girişimde bulunduk."

Çıplak ayakla yürümenin faydalarını anlattı

Şahin, çıplak ayakla yürümenin faydalarını ise şöyle sıraladı:

“Kronik ağrıları tedavi eder, infilimasyonları, uykusuzluğu geçirir, sinir sistemini iyileştirir, bağışıklığı arttırarak kan basıncı kontrol eder ve hormonal dengeyi sağlar ve aynı zamanda duruşu da düzeltir, yaşlanmayı yavaşlatmak gibi birçok sağlık sorunlarına iyi gelir."