Düzce’ye şehit ateşi düştü. Bölücü terör unsurlarına karşı Irak'ın Kuzeyinde devam eden sınır ötesi Pençe Kilit Harekatında, terör unsurları ile çıkan çatışamda Düzceli Uzman Çavuş Serhat Bal, şehit düştü. Şehidin Gölyaka ilçesi Bakacak köyündeki evine gelen askeri yetkililer, baba Ahmet ve anne Hamide Bal'a acı haberi ulaştırdı. Ailenin evine ve bulundukları sokağa Türk bayrakları asıldı.

Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, yaptığı açıklamada Gölyaka'ya düşen şehit ateşinin yürekleri dağladığını ifade  etti. Terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Demircan, "İlçemizin Bakacak Köyü'nden Ahmet Bal'ın oğlu Serhat Bal'ın acı haberi bu sabah ulaştı. Acımız büyük. Şehidimizin kanı yerde kalmayacak. Başımız sağ olsun." dedi.

Hulusi Akar’dan başsağlığı mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, şehidimiz ile ilgili, “Kahraman silah arkadaşımız, 4 Temmuz 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman Şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan Rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı dileriz” açıklamasını yaptı.

Keskin: "Milletimizin başı sağ olsun"

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, şehit haberinin ardından başsağlığı mesajı yayımladı. Keskin mesjında, "Kahraman askerimiz, Gölyakalı hemşehrimiz Serhat Bal'ın Pençe-Yıldırım operasyonunda şehadet haberini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım. Rabb'im mekanını cennet eylesin, ailesine ve yakınlarına sabırlar versin. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Keşir: “Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum”

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, "Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit Operasyonu'nda şehit olan hemşehrim Uzman Çavuş Serhat Bal’a Allah’tan rahmet; ailesi ve yakınlarına sabır diliyorum" ifadelerine yer verdi

Vali Atay: “Milletimizin ve Düzce’mizin başı sağ olsun”

Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesinde, hemşehrimiz Piyade Uzman Çavuş Serhat Bal Şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Aziz Milletimizin ve Düzce’mizin başı sağ olsun.  Şehidimizin ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun.

Başkan Özlü: “Haberi büyük bir üzüntü ile öğrendim”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü: “Irak’ın kuzeyinde terör örgütlerine karşı devam eden Pençe-Kilit Operasyonunda Düzceli evladımızın şehit olduğu haberini teessür ile öğrendim. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Serhat Bal’a Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.”

Caboğlu: Kahraman şehidimizin ruhu şad olsun”

MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu: "Irak’ın Kuzeyinde terör örgütüne yönelik devam etmekte olan Pençe-Yıldırım operasyonunda görev alan Düzceli asker Serhat Bal’ın şehadet haberini üzüntü ile öğrendim. Şehidimize Allah'tan (cc) rahmet, ailesi ve aziz milletimize baş sağlığı ve sabır diliyorum. Kahraman şehidimizin ruhu şad, mekânı cennet olsun."