Düzce’ye giriş ve çıkışlarda önemli bir nokta olan Gölyaka Gişeleri, 15 aylık bir sürecin ardından trafiğe açıldı. Kapalı kaldığı dönemde tepki çeken Gölyaka Gişeleri sorunu, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala ortadan kaldırılsa da çalışmaların tam anlamıyla bitirilmemesi yeni bir eleştiriye kapı araladı.



Tabelalar hala yerleştirilmedi

Otoyollarda geçiş için gerekli olan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi (OGS)'nin yerlerinin Gölyaka Gişeleri’nde belirtilmemesi sürücülerin kafasının karışmasına yol açıyor. Gişelere yaklaştıklarında araçlarında bulundurdukları sistemin nerede olduğunu bulmak için gişelerin üzerine bakan sürücüler, hiçbir tabela olmadığını fark ediyor. Bu durumun günlerdir devam etmesi nedeniyle yetkilileri göreve davet eden tepkili vatandaşlar, “1 yılı aşkın süre gişeler kapalı kaldı. Aylarca bitsin diye beklenen gişe böyle mi ulaşıma açıldı? Giriş-çıkışlarda kameranın okuyup okumadığı da belirsiz. Cezalı duruma düşüp en uzun yol ücreti ödemek istemiyoruz. Bunun için eksiklikler bir an önce giderilsin.” dedi.



Öte yandan Düzce’nin Anadolu Otoyolu üzerinden Ankara ve İstanbul’a açılan kapılarından biri olan Gölyaka Gişeleri, Nisan 2018 yılında yoldaki bozulmalar ve yolunda altındaki toprağın elverişsiz yapısı nedeniyle trafiğe kapatılmış ve tadilata alınmıştı. Kaynaşlı Gişelerinin de aynı zamanda kapatılması vatandaşları mağdur etmiş ve büyük tepki çekmişti. Bu süreçte açılan Beyköy Gişeleri’nin yaraya çare olması bekleniyordu.



9 Temmuz’da açılmıştı

Gişelerin açılma tarihi olarak sürekli farklı tarihler verildi. Düzceli vatandaşların beklediği ve sürekli ertelenen gişelerin açılması yaklaşık 15 ay sonunda 9 Temmuz’da gerçekleşti. Gişelerin haricinde otoban bağlantı yolu ve Gölyaka ilçesine giden yol da yapım çalışmasındaydı. Şu anda Gölyaka ilçesine gitmek için ayrı bir yol çalışması da devam ediyor.
Gişelerin kapalı olduğu süreçte vatandaşlar Anadolu Otoyolu’na geçiş yapmak için Düzce Gişeleri açılana kadar ya Kaynaşlı Gişeleri’ni ya da Hendek Gişeleri’ni kullanmak zorunda kalıyordu. Bu durum vatandaşlara hem vakit hem yakıt hem de maddi külfete neden oluyordu.     

Haber: M. KADAŞ
Görüntü: T. AKARSU