Tüm Dünyayı kasıp kavuran Yeni Tip Covid – 19 Salgını kabusu sürüyor. İnsanlar arasında hızla yayılan ve Dünya genelinde binlerce kişinin ölümüne neden olan pandemi nedeniyle, Türkiye’de hem vaka hem de ölüm oranlarının düşmesi nedeniyle normalleşme süreci başlamıştı. Normalleşme süreci nedeniyle atılan adımlar kapsamında, salgına karşı alınan tedbirler kapsamında kapalı bulunan kuaför, berber, güzellik salonları ve semt pazarları, kademeli olarak açılmaya başladı.

Düzce’de salgın ile en etkin mücadeleyi gerçekleştiren ve maske üretimine başlayarak, ilçenin dışında çevre il ve ilçelere ücretsiz maske desteği veren Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

Pandemi ile mücadele çalışmaları kapsamında, ilçede adeta seferberlik başlatan Demircan, salgınla mücadele kapsamında kapatılan ve haftalar sonra tekrar açılan Gölyaka Halk Pazarında incelemelerde bulundu. Demircan incemeler sırasında, pazarcı esnafını ve alış-veriş yapan vatandaşları kurallara uymaları konusunda uyardı. Pazaryerinin başında bulunan dezenfekte noktasını da inceleyen Demircan, burada görevli zabıta görevlilerine, Pazaryerini sık sık denetlemeleri talimatını verdi.