Gölyaka’ya bağlı Saçmalıpınar Köyü’nde yaşayan vatandaşlar köy içinden geçen yolun yapılmayarak atıl durumda kalmasından şikayet etti. Yapılan yeni yolların köyün etrafından dolaştığını ve 7-8 km yollarının uzadığını belirten vatandaşlar, köy içerisindeki yolun ise düzeltilmeyerek atıl durumda kaldığını söyledi. Yaşana sel felaketi sonrası yollarının  tehlikeli duruma geldiğini belirten köylüler, yetkililerden bu sorunu çözmelerini istedi.
 


“Bizim köyümüzde sel felaketinden etkilendi”
Öncü Haber mikrofonuna konuşan köy sakini Bekir Sönmez şunları söyledi: “Saçmalı Pınar Köy sakiniyim. Bizim bu bölgede önemli sorunlarımız var. Biliyorsunuz ilimizde bir sel felaketi yaşandı. Bizim köyümüzde sel felaketinden etkilendi. Daha sonra yaşanan selde  büyük sorunları olan başka yerler olduğu için bizim köyümüz ile ilgili bir şey yapılmadı. Köyde orman kesmek için yeni bir yan yol yapıldı. Yan yoldan çıkan hafriyatı da ana yola koydular. Bu sefer yol tamamen kapanmış oldu. Böyle olunca yukarıdan gelen su direkt bizim evlerimize geliyor.”
 


“Bu yol köyde kalanların en çok tercih ettiği yol”
Yollarının yapılması için imza topladıklarını belirten Sönmez şöyle konuştu: “Bir başka sorunda köyümüze yapılan yollar. Yapılan yeni yollar köyümüzün etrafından dolaştığı için 6-7 km ekstra yol uzatıldı. Böyle olunca köyümüzün içerisinde ki yol yapılmayarak atıl durumda kaldı. Bu yol köyde kalanların en çok tercih ettiği yol ama şuan atıl durumda. Kesinlikle bu yolun yapılması lazım. Yapılmayacaksa bu köyü ayırsınlar. Biz bu konu için Vali’ye Kaymakama gittik. İmza topladık. Ama bir sonuç alamadık. Bizim sorunumuz diğer yollar niye yapıldığı konusunda değil. Bu köyün içerisindeki kullanılan yol neden yapılmadı bizim şikayetimizi bu. İnşallah yetkililer bir an önce bu sorunu çözer ve köyümüzün yolunu yapar.
 

  
“Diyaliz servisi gelip beni evimden alamıyor”
Diyaliz hastası olduğunu belirten ve yolların bozuk olduğu için diyaliz servisinin evine gelemediğini söyleyen köy sakini Enver Verep şöyle konuştu: “Ben üç gün diyalize gidiyorum. Yollarımız çok bozuk. Diyaliz servisi gelip beni evimden alamıyor. Ben bu yolun biraz genişletilmesini istiyorum. Bu  yol bir iki yıldır böyle. Biz imza da topladık bu yol için ama bir sonuç alamadık. İnşallah yetkililer bu yolu bir an önce düzeltir.”