MHP'li Gümüşova Belediyesi’nin vergi indiriminden faydalanarak pahalı bir cipi uygun fiyatla makam aracı olarak almasını "lüks makam aracı sevdası" olarak lanse etmeye çalışanlara yanıt partiden geldi.
MHP TEŞKİLATI’NDAN TOZAN’A DESTEK MESAJI
Eleştiri ve tartışmalara sessiz kalmayan Milliyetçi Hareket Partisi Gümüşova Teşkilatı, Gümüşova Belediye Başkanlığına alınan lüks aracın belediyeye maliyetinin yalnızca 200 bin TL olduğu aktarıldı. Başkan Tozan’ın bu hareketinin ‘mantıklı’ olarak nitelendirildiği açıklamada MHP Gümüşova Teşkilatı, eleştirilerin aksine Başkan Tozan’ı tebrik ederek ‘arkasındayız’ mesajı verdi.
MHP GÜMÜŞOVA TEŞKİLATI’NDAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE:
“Sevgili Gümüşovalı hemşerilerimiz. Yaklaşık bir haftadır medya gündeminde olan Gümüşova Belediye Başkanlığına alınan Volvo marka araç ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyduk. Ülkemizde ve İlimizde bir çok belediye itfaiye öncü aracı olarak bünyelerine makam aracı dahil etmektedirler. Gümüşova Belediye Başkanlığı olarak piyasa değeri 1.750.000.00 lira olan Volvo marka aracı KDV ve ÖTV indirimlerinden faydalanarak 500.000 liraya belediye demirbaşına dahil etmiştir. Mevcut makam aracı da ihale ile satışa çıkarak 300.000 lira civarında satılması beklenmektedir. Sadece 200.000 lira ortalama fark ile bu araç demirbaşa eklenmiş olacaktır. Bu mantıklı alım ile ilgili Gümüşova Belediye Başkanımız Sn. Muharrem TOZAN'ı teşkilatımız olarak tebrik ediyoruz. Tüm teşkilat olarak Belediye Başkanımız Sn. Muharrem TOZAN'ın yanındayız. Aracımız belediyemize ve ilçemize hayırlı olsun.”