Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gümüşova ilçesine bağlı Selamlar Köyüne gelişinin üzerinden 87 yıl geçti. İsmini Atatürk’ün verdiği Selamlar Köyünde, bugün tören düzenlendi.

Düzenlenen törene Gümüşova Kaymakamı Ahmet Ferhat Özen, İlçe Emniyet Amiri Zekeriya Baran, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Yakup Akmeşe, CHP Düzce Merkez İlçe Başkanı Mustafa İzgin ve köylüler katıldı.

Düzce Belediyesi Mehter Takımının verdiği konser ile başlayan tören, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gaziler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Tören, protokol konuşmalarının ardından sona erdi.

Öte yandan, Düzce Bisiklet Kulübü Üyeleri de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selamlar Köyüne gelişinin 87. yıl dönümü anısına Düzce Şehir Merkezinden Selamlar Köyüne pedal çevirdi.

Konu ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna konuşan Düzce Bisikletçiler Kulübü Başkanı Birol Aksu, daha önce Ankara’da ki Anıtkabir’e pedal çevirdiklerini söyledi. Aksu, bu tür etkinliklerde her zaman yer alacaklarını kaydetti.

HABER: Savaş ARI