Düzce Safari Off-Road Kulübü ‘DÜSOFF Şenlikleri’ adı altında Gümüşova’nın Dere Köyü’nde yapmayı planladığı etkinliğin düzenlenmesi planlanan çimenlik mesire alanının bir kısmı off-road pisti yapılmak için tahrip edilmişti. Çorak bir arazi görünümüne bürünen mesire alanı köylülerin tepkisine yol açmıştı.

Henüz tepkiler dinmemişken söz konusu kulübün Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’na kayıtlı olmadığı ortaya çıktı. Federasyonun Düzce’deki ilgili kamu kurumlarına gönderdiği yazıda “Aldığımız bilgiler doğrultusunda; 07-08 Kasım 2020 tarihlerinde 20. DÜSOFF Off-Road Şenliklerinin, DÜSOFF- Düzce Safari Offroad Kulübü tarafından Gümüşova Dereköy Mesire Alanı'nda yapılacağı afişlerle duyurulmuştur. Federasyonumuza tescilli olmayan kulüpler tarafından yapılacak olan bu organizasyon hiçbir şekilde federasyonumuz tarafından onaylanmamaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Hiçbir resmi geçerliliği olmayan birtakım oluşumların kendi kendilerine organizasyon yaptıkları bu tip aktivitelere izin verilmemesi, İl Emniyet Müdürlüğünün de izin vermemesinin sağlanması istendi.

TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU’NUN RESMİ YAZISI

“Federasyonumuz, Türkiye'de yapılan her türlü otomobil sporları müsabakalarının otoritesi olarak hizmet vermektedir. Bununla beraber; müsabaka niteliği olmayan ve "oyun-şenlik" adı altında yapılan aktivitelerin Federasyonumuz ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Federasyon olarak önceliğimiz 'güvenlik' olup, bugüne kadar gerektiği kadar önem gösterilmemesi, sporumuzun gelişimine büyük zarar vermiştir ve zaman zaman da istenmeyen kazalar yaşanmıştır.

 Nitekim önceki yıllarda bazı kulüpler tarafından yapılan off-road oyunlarında ciddi kazalar meydana gelmiş, hiçbir güvenlik önleminin olmadığı otomobillerle yapılan bu kazalarda şans eseri herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Ancak bu tip oyunların yapılmasına izin verilmesi halinde yaralanma veya ölümlerle sonuçlanacak kazalarım meydana geleceği Federasyomuz tarafından ön görülmektedir.

Aldığımız bilgiler doğrultusunda; 07-08 Kasım 2020 tarihlerinde 20. DÜSOFF Off-road Şenliklerinin, DÜSOFF- Düzce Safari Offroad Kulübü tarafından Gümüşova Dereköy Mesire Alanı'nda yapılacağı afişlerle duyurulmuştur. Federasyonumuza tescilli olmayan kulüpler tarafından yapılacak olan bu organizasyon hiçbir şekilde federasyonumuz tarafından onaylanmamaktadır.

Federasyonumuz tarafından hiçbir görevlinin gönderilmediği, tarafımıza tescilli olmayan kulüplerin ve/veya hiçbir resmi geçerliliği olmayan birtakım oluşumların kendi kendilerine organizasyon yaptıkları bu tip aktivitelere izin verilmemesi, il Emniyet Müdürlüğünün de izin vermemesinin sağlanması, olabilecek muhtemel olumsuzlukların önüne geçebilmek adına büyük önem arz etmektedir. Gereği için bilgilerinizi arz ederiz.”

ÖNCÜ HABER MERKEZİ