Düzce’de sokak hayvanlarının soğuk kış günlerinde aç kalmaması için belediyeler ve hayvanseverler tarafından belirli noktalara yerleştirilen kaplara düzenli olarak mama ve su konulurken, bazı kurumların başıboş ya da sahipli köpeklere karşı şüpheli tutumlar sergilediği gündeme geldi.

Şikayetin adresi olan Gümüşova ilçe merkezindeki bir işyeri kamerasına takılan görüntüde, zararsız şekilde etrafta dolaşıp yiyecek arayan bir köpeğin belediye görevlilerince nasıl apar topar araca atıldığı yer alıyor. Görevlilerin tasmasından tutması sahipli olabileceği ihtimalini akıllara getirirken, esnafla kısa bir konuşma yapan iki belediye çalışanı saniyeler içerisinde tasmasından sürükledikleri köpeği minibüsün arkasına koyuyor.  

“Her gün toplanan köpekler nereye bırakılıyor?”

Söz konusu videoyu Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na gönderen “yerel hayvan koruma görevlisi” olduğunu belirten ilçe sakini, şu açıklamalarda bulundu:

“Ben yerel hayvan koruma görevlisiyim. Sokak hayvanlarını besliyor, kısırlaştırıyor ve sahiplendirilecek olanları ise sahiplendirmeye çalışıyorum. Gümüşova Belediyesi her gün sokak hayvanlarını toplayıp bir meçhule atmaktadır. Bunun bir örneği ilişikteki videodadır. Bu her gün toplanılan köpekler nereye bırakılmaktadır? Neden hiç kısırlaştırma yapmak istememektedirler? Bu çözüm değildir. Her gün toplayıp at. Sonra kendilerine fazlasıyla komşu belediyeler tarafından hediye edilmektedir.”

“Belediyenin ne barınağı var ne de başka bir barınakla anlaşması var”

5199 sayılı kanun gereği saldırgan olmayan köpeklerin kısırlaştırılıp alındıkları yere bırakılması gerektiğini anımsatan hayvansever vatandaş, “Barınağı olmayan Gümüşova Belediyesi'nin Düzce Kurtsuyu Barınağı ile de bir anlaşması yoktur. Bu köpekleri nereye bırakmakta veya ne yapmaktadır?” ifadelerini kullandı.

“Bir de belediye başkanı veteriner olacak ama kötü niyetli bir adam”

Ayrıca Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan’ın veteriner olmasına karşılık sokak hayvanlarına karşı kötü niyet besleyen bir kişiliğe sahip olduğu eleştirisinde bulunan ihbarcı, “Bir de belediye başkanı veteriner olacak ama kötü niyetli bir adam.” sözleri ile Gümüşova’daki sokak hayvanlarının gördüğü muamele dolayısıyla Başkan Tozan’a tepki gösterdi.