Dün akşam saatlerinde, Gümüşova Kültür Mahallesinde 6 katlı bir binada çıkan yangında, dumandan etkilenen 9 kişi hastanelik oldu. Çıkan yangına Düzce Belediyesi ve Gümüşova Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale ederken, mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için Gümüşova itfaiyesine ait  aracın merdiveni yetişmedi. Büyük panik yaşayan bina sakinlerinin imdadına ise, Düzce Belediyesi İtfaiyesi tarafından gönderilen merdivenli araç yetişti.

Mahsur kalanlar geç gelen müdahale ile kurtarıldı

Çıkan yangında, alevler ve dumanlar arasında kalan apartman sakinleri, Düzce Belediyesi’nden istenen merdivenli itfaiye aracı sayesinde, geç gelen müdahale ile kurtarılabildi.

Mahur kalanlar, ihbar üzerine Düzce’den yola çıkan merdivenli itfaiye aracı ile tahliye edilebildi. Büyük korku ve panik yaşayan bina sakinleri Düzce Belediyesi itfaiye ekiplerine teşekkür ederken, kendisine itfaiye öncü aracı olarak 3 milyon TL’ye 2021 model Volvo Cip alan Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan’a büyük tepki gösterdi.

Gümüşova ilçesi itfaiyesinde birisi tanker, birisi ise merdivenli araç olmak üzere iki tane itfaiye aracı olduğuna dikkat çeken ilçe sakinleri, “3 Milyon TL’ye makam aracı alınacağına, acil durumlarda insanların canını kurtarmak için tam donanımlı itfaiye aracı alınamaz mıydı? Gümüşova ilçesinde biri tanker, bir tanesi de merdivenli olmak üzere 2 tane araç bulunuyor. Merdivenli araç, sadece pankart ve bayrak asmaya yarıyor. Dün akşamki yangında ölen olsaydı, bunun hesabını Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan verebilecek miydi? İtfaiye öncü aracı olarak aldığı lüks makam aracı, yangına müdahale edebildi mi? İnsan canı mı önemli, makam aracı mı önemli?” diyerek duruma tepki gösterdi.