2019 yılında D-100 Karayolu Cumayeri Sapağı’nda geçirdiği trafik kazası 30 yaşındaki Tayfun Şefik’in hayatını tümden değiştirdi.

Oğlu ve 2 torununa bakıyor

Kazadan sonra uzun süre tedavi süreci devam eden akabinde ancak yatağa bağımlı olarak yaşama tutunan Tayfun Şefik, eşinin terk etmesi ile iki çocuğu ile ortada kaldı. Şefik ve 2 çocuğun bakımını Gümüşova ilçesine bağlı Selamlar Köyü'nde ikamet eden annesi Meliha Şefik üstlendi.

‘Tek çaremiz kök hücre, yardım bekliyoruz’

Anne Meliha Şefik, 2 yıldır yatalak olan oğluna kendisi bakmaya çalıştığını söyledi. Ravza (6) ve Miraç (4) adında iki torununa da hem annelik hem de babalık yapmaya çalıştığını belirten anne Şefik, oğlunun iyileşmesi için doktorların tek çare olarak kök hücre tedavisini önerdiğini söyledi. İstenen parayı bulmakta zorlandıkları için bu tedaviyi yaptıramadıklarını belirten çaresiz anne, oğlunun sağlığına kavuşacağı günün umuduyla yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi.

‘Torunlarımın babaları yatağa bağlı yaşıyor’

Meliha Şefik, “Torunlarımın babaları yatağa bağlı halde yaşıyor. Konuşamıyor, tepki vermiyor. Sürekli bakımı gerekiyor. Torunlarım babalarını çok seviyorlar, onu hiç yalnız bırakmıyorlar, Ama anne ve baba sevgisini doya doya yaşayamadan büyüyorlar, bu durum da beni çok üzüyor. Yetkililerden ve hayırseverlerden oğlum için doktorların tavsiye ettiği kök hücre tedavisi için yardım ve destek istiyorum' dedi.

Oğlu için acil olarak hastane yatağına da ihtiyaçları olduğunu belirten anne Meliha Şefik, Ramazan ayında hayırseverlerden uzanacak yardım elini bekliyor.

HABER: Ümit ÇETİN