İYİ Parti vatandaşların sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek için yaptığı çalışmalara devam ediyor. İl Başkanı Yunus Özay Er, vatandaşların sorunlarını dinlemek için Gümüşova İlçe Başkanı Ramazan Özdemir ve teşkilat üyeleriyle birlikte ilçeye bağlı Pazarcık Köyü’nü ziyaret etti.

Er, Pazarcık Köyü’nde yaşanan sorunların en önemli sebebi babadan kalma tapusuz araziler olduğunu belirterek, “İnsanlar 40 yıldır kullandıkları arsalar yüzünden, Orman İşletme ile mahkemelik olup ceza yemiş durumdalar. Yıllardır ormandan açma alanları kullanan köylüler, arsalar için Orman işletme ile karşı karşıya gelmiş. Orman İşletme vatandaşları mahkemeye vermiş ve özelden getirdiği bilirkişinin fındıklıkların 7 yıllık olduğu yönündeki raporu doğrultusunda mahkemeden ceza yemişler. Köylülerin iddiası ise fındıklıkların en az 40 yıllık olduğu. Mesela 7 yıllık denilen fındık ağaçları için mahkemeden 16 bin lira ceza yiyen bir köylünün babası 1986 yılında, orman arazisini açtığı için ceza almış ve hapis yatmış” dedi.

Pazarcık köyünde özellikle 8 köylünün yaşadığı bu sorunla ilgili gerekli bilgileri alan Er, durumu Genel Merkez’e taşıyarak, çözüm yolları arayacağını belirtti.