Gümüşova’nın Çaybükü Köyü’nde yaşayan vatandaşlar şu günlerde her yanı saran sinek ve böceklerden dertli… İlaçlama yapılmadığı için köyü adeta istila eden sinekler yüzünden kapı-pencere açamayan köylüler, kaymakamlık ve özel idareden beklenen hizmet gelmeyince son çare Gümüşova Belediyesi’nden yardım istedi.

İlçe merkezinden sorumlu olan Gümüşova Belediyesi yetkilileri, köylülerin sinek çilesine duyarsız kalmadı ancak “Mazot parası yok. Bu yüzden mazotu köylüler karşılarsa ancak o zaman ilaçlama için gelebiliriz.” açıklamasında bulundu.



“Akşamları dışarıda oturamıyoruz”

Çaybükü Köyü’nde ikamet eden ve yaşadıkları olaydan rahatsızlığı dile getiren Aşkın Gül haber merkezimize yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Akşamları balkonda, bahçede oturamıyoruz. Yaz boyunca hiçbir köy ilaçlanmadı. Bizim köyümüzü de ilaçlamadılar. Çok rahatsızız bu durumdan. Belediyeye gittik ilaçlama yapılması için. Bize verdikleri yanıt mazot parası yok ancak siz karşılarsanız gelip ilaçlayabiliriz oldu. Kaymakamlık tarafından da ödenek çıkmıyormuş. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Buradan yetkililere sesleniyorum sesimizi duysunlar.”



“Belediyenin de durumu belli”


Konuyla ilgili görüştüğümüz Gümüşova Belediyesi yetkilileri ise şu ifadelere yer verdi:

“Gümüşova’da 18 köy var. Durumu kaymakamlığa bildirdik. Belediye olarak biz araçları, personeli ve ilacı karşılıyoruz. En azından mazot parasını karşılamaları için özel idareye, kaymakamlığa ve muhtarlara söyledim. Ancak hiçbirinden geri dönüş sağlanmadı. Belediyenin de durumu belli.”

Haber: H. DURNA