Gümüşova’da sokaklardan sık sık başıboş köpekleri toplayan belediye ekiplerinin hayvanları nereye götürdüğünü sorgulayan bir vatandaş, haber merkezimizle irtibata geçerek, yaşadığı tedirginliği aktarmıştı.

İlçe merkezindeki bir işyeri kamerasına takılan zararsız şekilde etrafta dolaşıp yiyecek arayan bir köpeğin belediye görevlilerince nasıl apar topar araca atıldığını saniye saniye gösteren videoyu Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na gönderen “yerel hayvan koruma görevlisi” olduğunu belirten ilçe sakini, şu açıklamalarda bulunmuştu:

“Ben yerel hayvan koruma görevlisiyim. Sokak hayvanlarını besliyor, kısırlaştırıyor ve sahiplendirilecek olanları ise sahiplendirmeye çalışıyorum. Gümüşova Belediyesi her gün sokak hayvanlarını toplayıp bir meçhule atmaktadır. Bunun bir örneği ilişikteki videodadır. Bu her gün toplanılan köpekler nereye bırakılmaktadır? Neden hiç kısırlaştırma yapmak istememektedirler? Bu çözüm değildir. Her gün toplayıp at. Sonra kendilerine fazlasıyla komşu belediyeler tarafından hediye edilmektedir. Barınağı olmayan Gümüşova Belediyesi'nin Düzce Kurtsuyu Barınağı ile de bir anlaşması yoktur. Bu köpekleri nereye bırakmakta veya ne yapmaktadır? Bir de belediye başkanı veteriner olacak ama kötü niyetli bir adam.”

“Personellerimiz sokak köpeğine kötü muamelede bulunmamaktadır”

Vatandaşın şikayeti üzerine “Gümüşova’da şüpheli hareketler” başlığıyla gündeme taşıdığımız haberin ardından Gümüşova Belediyesi’nden şikayetlere ilişkin şu açıklama yapıldı:

“Bilindiği üzere Gaziantep’te küçük bir kız çocuğuna köpeklerin saldırdığı olay basına yansımış ve yaralanan kız çocuğu Antalya’ya sevk edilerek 6 saat süren zor bir doku nakli ameliyatı geçirmiştir. İlçemizde de benzer vakaların yaşanmaması adına Belediyemize vatandaşlar tarafından bildirilen köpek saldırısı şikâyetleri dikkate alınarak özellikle okul güzergâhlarında başıboş dolaşan köpekler toplanmakta ve barınaklara teslim edilmektedir. Video haberde de görüldüğü üzere personellerimiz sokak köpeğine kötü muamelede bulunmamaktadır. Kamu kurumu olarak vatandaşlarının refahını ve güvenini sağlamakla görevli olan belediyemizin, meydana gelebilecek herhangi bir başıboş hayvan saldırısının önlemini almaya çalışması olağan bir durumdur. Bu bilinçle görevimizi herhangi bir sokak hayvanına zarar vermeden yapmaya çalışmamızın bazı kesimler tarafından art niyetle karşılanması ve altında farklı sonuçlar aranması ise anlaşılamamaktadır.”