Düzce’de birçok köye sıçrayan koronavirüs vakaları tedirginliği de katlıyor. Son olarak Gümüşova’nın Yakabaşı köyünde bir ailede pozitif vakanın çıkması köylüleri endişeye sürükledi.

Her şey bir ihbarla başladı

Öncü Whatsapp İhbar Hattı (05427671881)’na yaşananları aktaran bir köy sakini şu iddialarda bulundu: “Gümüşova’ya bağlı Yakabaşı köyünde bakkal dükkanı işleten bir kişi ve ailesine koranavirüsü tespit edildi. Bunun üzerine ev ve bakkal karantinaya alındı. Bakkalı işleten ailenin kızlarının nişanlısının da Teknokrat firmasında çalıştığı ve onun da testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Virüsün kızlarından anneye geçti öğrenilirken, anne ve kız hastanede tedavi altına alındı. Marketin açık olduğu günlerde, alışveriş yapan köy halkı çok endişeli.”  

Teknorot’ta çalışan damatta korona tespit edildi

Öte yandan gelen ihbarın ardından araştırma yapan Öncü Haber ekibi, Akçakoca’da ikamet eden ve Düzce’de faaliyet gösteren Teknorot’ta çalışan damat adayının 15 gün önce koronavirüs şüphesi ile tedavi altına alındığı ve hastanede yapılan testin sonucu pozitif çıktığı öğrenildi.

Aynı aileden 2 kişi pozitif çıktı

Market sahibi Hüseyin K. ile oğlunun testleri negatif çıkarken, anne Nagihan K. ile kızı Melek K.’nın testlerinin pozitif çıkması üzerine karantina ve tedavinin başlatıldığı bilgisi edinildi.

Köyden 3 kişi daha ambulansla hastaneye kaldırıldı

Market kapatılarak dezenfekte edilirken, Yakabaşı köyünde bu sabah saatlerinde yüksek ateş belirtisi ile köyden üç kişinin de ambulansla alınarak tedavi altına alındı.

“Köyün karantina altına alınmasını istiyoruz”

Vaka sayısının artmasında endişe eden köy sakinleri, “Köyün yetkililer tarafından karantina altına alınmasını istiyoruz. Marketi çalıştıranlar bu gelişmeyi on beş gün önceden bildikleri halde yetkilileri haberdar etmemişler. Biz marketten alışveriş yaptık. Hepimiz tehlike altındayız. Biran önce köyün karantinaya alınasını istiyoruz.” çağrısında bulundu.