Fındık alımları fiyatının 6 YTL altında olmasını kabul edemeyeceklerini belirten Fındık Üreticileri Sendikası Genel Başkanı Kutsi Yaşar, yaptığı yazılı açıklamada, yeni ürün fındığın toplanmasına sayılı günler kalmasına rağmen Toprak Mahsulleri Ofisi'nin ürünü hangi şartlarda, hangi fiyat üzerinden ve ne kadar alacağının bir netlik kazanmadığını belirtti.

AK Parti'nin fındık bölgesi milletvekillerinin 'fındık üreticisi mağdur edilmeyecek' yönünde açıklamalarının üreticinin endişesini gidermediğini savunan Yaşar, açıklamasında şunları kaydetti:

''Kurulduğu günden bu yana fındıkta referans fiyatı açıklayan sendikamız, 2008 ürünü fındığın maliyet çalışmalarını tamamlamış ve üç ayrı rekolte tahminine göre fındık fiyatını belirlemiştir. Ürün fiyatı, maliyet fiyatına yüzde 25 kar payı ve yüzde 20 refah ve sosyal yaşama payı eklenerek hesaplanmıştır. Tüccar ve ihracatçı grubun rekolte tahminine göre 2008 ürünü fındık fiyatı 4,98 YTL, Ziraat Odalarının rekolte tahminine göre 5,65 YTL, sendikamız rekolte tahminine göre ise 6,48 YTL hesaplanmıştır. 2008 ürünü fındık alımları için 6 YTL'nin altındaki bir fiyatı kabul edilemez olarak görmekteyiz.''

Yaşar açıklamasında, ziraat odaları, kooperatifler, dernekler, muhtarlar ve ziraat mühendisleri odası başta olmak üzere fındıkla ilgili ve ilgisiz tüm örgütleri, 6,48 YTL'lik fiyat beklentisinin gerçekleşmesi ve üreticinin alın terinin karşılığını alması için ortak mücadeleye çağırdı.