İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, SBS ve ÖSS’de alınan kötü sonuçlar ve nedenleri ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Sezer, “Sonuçlarda bizim de eksiğimiz var kabul ediyoruz “dedi.

İlimiz 5-6 puan bir kayba uğramıştır

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, SBS ve ÖSS’de alınan kötü sonuçlar ve nedenleri ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Sonuçların kendilerini de memnun etmediğini belirten Sezer, SBS için 6 sıra gerilemek kötü bir sonuç değil savunmasını yaptı. Geçen yıl 35. sırada olan Düzce’nin bu yıl 41. sıraya gerilediğini belirten Sezer, gerilemenin nedenini geçen yıl sınava girmeyen 300 öğrenciye bağladı. Sezer, “ 2008’de 7. sınıflarda 4600 öğrenci sınava girerken, bu sene 8. sınıflarda aynı öğrencilerimizden 4900 öğrenci sınava girmiş, geçen yıl sınava girmeyen 300 öğrenciye en düşük SBS puanı uygulanmış, sayısal olarak ilimiz sıralamada 5-6 puan bir kayba uğramıştır” dedi.

Gerekli tedbirleri alacağız

ÖSS’de iyimser bir gözle bakamayacağımız bir tablo ile karşı karşıyayız diyen Sezer, bu yıl alınan kötü sonuçla birlikte Düzce’nin başarı sıralamasında 73. sırada yer aldığını söyledi. Düzce’de mesleki eğitimin % 59, genel lise eğitiminin ise % 41 olduğunu belirten Sezer, “Mesleki eğitimin ağırlıklı olduğu bir ilde yüksek başarı beklemek doğru değil. Ancak genel liselerimiz ve Anadolu Liselerimizdeki sonuçlar da bizi memnun etmedi. Eksikliğimiz olduğunu kabul ediyoruz. Bu konuyu masaya yatıracağız ve gerekli tedbirlerimizi alacağız” dedi.

İlçelere göre dağılım şöyle

Sezer Sınavlarda ilk 100’e giren öğrencilerin ilçelere göre dağılımlarını da açıkladı. Sezer 8 öğrencinin Akçakoca ilçesinden, 3 öğrencinin Cumayeri ilçesinden, 2 öğrencinin Kaynaşlı ilçesinden, 1 öğrencinin Çilimli ilçesinden, 2 öğrencinin Gümüşova ilçesinden, 1 öğrencinin Yığılca ilçesinden ve 83 öğrencinin Düzce merkezden olduğunu belirterek, ilçelerdeki rakamların yükselmesi için de gerekli çalışmanın yapılacağını söyledi.