Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan Pedagojik Formasyon Eğitim semineri bugün müftülük konferans salonunda başladı. 4 gün sürecek olan seminere il ve ilçelerde görevli Kur'an Kursu öğreticileri, imam hatip ve müezzin olmak üzere toplam 830 din görevlisi katıldı.

Eğitim seminerine Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Öğretim Üyelerinden Prof.Dr. Suat Cebeci, Prof.Dr. Recep Kaymakcan, Bolu Eğitim Merkezi Öğretim Üyesi Formatör Öğretici Bünyamin Albayrak ve Antalya Eğitim Merkezi öğretim üyelerinden Emekli Fahri Yılmaz eğitici olarak katılıyor.

Seminer öncesi Kur'an Kursu öğreticilerine yönelik olarak bir konuşma yapan İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, 4 gün boyunca sahasında uzman olan insanlarla her türlü din öğretim konularını tartışacaklarını ve bu tartışmadan doğruyu bulacaklarını ifade etti. Gürpınar, " Hiç kimseyi dışlamadan bu hayırlı işleri yürütmeye çalışacağız. Geleceğimiz olan öğrencilerimiz şu dönemde tehlike içerisindeler. Toplumumuzun İslam inancını yozlaştırmak isteyen bir takım düşünceler var. Bütün bunlara bağlı çocuklarımızın kişilik sahibi ve güzel ahlak sahibi olabilmeleri açısından din eğitimi çok önemlidir" diye konuştu.