Milliyetçi Hareket Partisi Beyköy Belde Teşkilatı Başkanı Yaşasın Demirel, dün yazılı açıklamalarda bulunmuş ve OSB'den Uğur Suyu'na zehirli atık karışması konusunda Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz'ı suçlu göstermişti. Demirel tarafından yapılan açıklamalara değinen Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, seçimler öncesinde siyasi rant sağlamak için bu tarz açıklamaların yapılmasının doğal olduğunu belirtti.

Yılmaz açıklamasında “ Organize Sanayinin ortasında küçük bir beldeyiz. Önümüzde yerel seçimler var. Böyle iddialar olacaktır. Ama şunu da söylemeliyim ki şu aşamada bu atıklara zehirli denemez. Çünkü atıklar hala inceleme aşamasındadır. Düzce'deki Organize Sanayi'nin kimyasal atığı olmayan fabrikalardan oluşması bu konuya karşı Düzce'nin hassasiyetini belli ediyor. Bunlar sadece söylemden itibarendir. Bu söylemlerde şahsıma karşı itham var. Kötü söz sahibine aittir. Belediye'mde ve makamımda gözü olan insanların yaptığı ithamlardır. Çevre İl Müdürlüğü atıkları incelemeye aldı. Gerekli yerlere gönderildi, bu sonuçlardan sonra atıkların ne olduğunu göreceğiz.10 yıldır dere kenarının ne kirlenmesine nede kirletilmesine izin verdik, bundan sonrada vermeyiz.” şeklinde konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi'nde usulsüzlük yapıldığına dair çıkan haberlerin artış göstermesi ve özellikle CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın yapıldığını iddia ettiği yolsuzluk nedeniyle gerekli yasal işlemi başlatmayı düşündüklerini söylemesi konularına da değinen Yılmaz, bu konuda daha önce basına yaptıkları açıklamalar dışında hiçbir şey bilmediğini de sözlerine ekledi.