Hayvanseverlerle vatandaşları sık sık karşı karşıya getiren sokak hayvanları sorununa iki tarafı da memnun edecek şekilde bir çözüm üretilmesi beklenedursun, onlarca vatandaş saldırı yüzünden hastanelik olmaya devam ediyor. Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün eylül ayı faaliyet raporuna yansıyan rakamlara göre; geçtiğimiz ay 25 kişi ısırık mağduru oldu.

Düzce'de meydana gelen ve sağlık kuruluşlarına intikal eden 25 ısırık vakası için köpek ve kediler 10 gün müşahede altına alınırken, neyse ki müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durum gözlenmedi. Ancak her ay mutlaka en asgari 20 saldırı vakasının yaşanması ve bunun özellikle hayvanların açlıkla mücadele ettiği kış aylarında 70'in bile üstüne çıkması gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini gözler önüne seriyor.

Kontrolsüz üreme nedeniyle Düzce'nin her yanını mesken tutan ve sürüler halinde gezmeleri nedeniyle halkı tedirgin eden başıboş köpeklerin kısırlaştırma yöntemiyle sayılarının daha fazla çoğalmasının önüne geçilmesi isteniyor. Bunun hem hayvanların açlıktan ölmemesi hem de kuduz riskinin önüne geçilmesi için gerekli olduğunu vurgulayan vatandaşlar, Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi öncülüğünde bir çalışma yapılmasını istiyor. Akçakoca'nın Subaşı Köyü sınırlarında faaliyete geçen Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin bu amaca uygun şekilde hizmet vermesi bekleniyor.