Tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınında Düzce’deki son rakamlar tehlikeli boyutlarda seyretmeye devam ediyor. Alınan tüm tedbir ve kurallara rağmen, vaka artışının önüne bir türlü geçilemezken, salgına bağlı ölüm haberleri de art arda geliyor. Sadece dün 321 hastanın tespit edildiği Düzce’de, salgına bağlı bir ölüm daha gerçekleşti.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Pandemi Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi gören bir hasta, dün gece saatlerinde yaşamını yitirdi. Yaşanan son vefat ile birlikte kentte, salgına bağlı ölenlerin sayısı 153 olarak kayıtlara geçti.

Düzce’de bugün itibari ile 2 bin 461 aktif hasta bulunurken, toplam vaka sayısı ise 34 bin 82’ye ulaştı. 31 bin 468 toplam iyileşenin bulunduğu kentte, 31 kişinin tedavisi Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ile Düzce Üniversitesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastaneleri Pandemi Yoğun Bakım Ünitelerinde devam ediyor.  

Düzce’deki bu son rakamlar, tehlikeli gidişatı gözler önüne sererken, Düzce Valiliği ve Düzce İl Sağlık Müdürlüğü vatandaşlara maske, sosyal mesafe ve hijyen başta olmak üzere, alınan tüm tedbir ve kurallara uymaları konusunda yeni bir uyarı yaptı.

HABER: Savaş ARI