'1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü', Düzce'de, yürüyüş ve Düzce Anıt Park Meydanı'nda yapılan törenle kutlandı. Düzce'deki kutlamalara, KESK, DİSK, TÜRK-İŞ, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Sağlık-İş, Deri İşçileri Sendikası, Belediye-İş, Basın-İş Düzce Temsilcilikleri, CHP, İşçi Partisi, EMEP ve bir gurup üniversite öğrencisi katıldı.
'1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' kutlamaları, Uzun Mustafa Konak Gazinosu önünde başlayan yürüyüş ile başladı. Ellerinde dövizler, pankartlar ve bayraklarla yürüyen katılımcılar, sloganlar ve 1 Mayıs marşı eşliğinde Düzce Anıt Park Meydanı'na kadar yürüdü.

Kutlama töreninin yapılacağı Anıt Park Meydanına polis tarafından tek tek aranarak alınan katılımcılara, Düzce Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü organizasyonu ile kurulan stantda, lokma tatlısı ikram edildi.

Katılımcıların bir çoğunun yürüyüş ve kutlama törenine çocukları ile birlikte katıldığı dikkat çekti. Tören alanında, saygı duruşu ve 1 Mayıs Marşının okunması il başlayan kutlama töreni, yapılan konuşmalar ve okunan şiirlerle devam etti.
Törene katılan bir gurup üniversite öğrencisi şarkılar söyleyerek halay çektiler.
Düzce'de, Şölen havasında geçen '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' kutlamalarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Kutlama töreninde, TÜRK-İş Düzce Temsilciliği adına Ünal Akbulut yaptığı açıklamada ''1 mayıs kardeşlik günüdür, barış günüdür. Tüm emekçilerin savaşı lanetlediği, barışı istemeyenlere dünyamızı kan gölüne çevirenlere sevgiyi, barışı kardeşliği haykırma günüdür. Emek için, barış için, özgürlük için haksızlıklara, sömürüye işsizleştirmeye hayır demek için buradayız. Çalışanların ve halkın taleplerini 1 Mayıs'ta daha kararlı, daha güçlü ve daha kitlesel seslendirmek için bir aradayız'' ifadelerine yer verildi.
Konuşmaların ardından, kutlamalar, oyun havaları eşliğinde devam etti.