Vali Ali Fidan'ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı şöyle: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözüyle, Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşatılması konusunda milletimize olan güven ve inancını ifade etmiştir. Bugün Atatürk’ün aziz hatırasını milletçe yâd ederken, emanet aldığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni, onun işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda var gücümüzle çalışma azim ve kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Kahraman ceddimiz tarafından, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, büyük fedakârlıklar gösterilerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti, milli iradeyi esas alan, demokratik ve insan haklarına saygılı, bölgesinde ve dünyada söz sahibi saygın bir ülke olarak emin adımlarla yoluna devam etmektedir. Aziz Milletimiz daha müreffeh ve aydınlık yarınlara kararlılıkla yürümektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, vefatının 77. sene-i devriyesinde Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve şükranla andı. Başkan Keleş mesajında, "Yalnızca Türk Milletinin değil, dünyanın saygısını kazanan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bundan 77 yıl önce 10 Kasım sabahı yaşama veda etti. Ancak öyledir ki milletimizin gücünün, büyüklüğünün, birlik ve beraberliğinin timsali olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adı Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte sonsuza dek yaşayacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde Ulu Önderi ve Onun şahsında İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını saygı ve şükranla anıyorum." ifadelerini kullandı.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, “Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, Büyük Önder Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 77. yıldönümünde, “O’nu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz” ifadesini kullandı. Yemenici'nin mesajı şöyle: “İnanç, azim ve kararlılıkla sürdürdüğü mücadelesiyle Türk milletinin yeniden ayağa kalkmasına öncülük eden Gazi Mustafa Kemal, yokluk içinde var olma mücadelesini tüm dünya devletlerine göstermiş, sevgi ve saygı ile yad edilen büyük bir deha ve devlet adamı haline gelmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andığımız bu günde bizlere düşen görev, uğrunda büyük bedeller ödenerek Ata’mız tarafından bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni daha aydınlık yarınlara, gelecek nesillere taşımaktır.”

İl Genel Meclisi Başkanı Şinasi Akbulut'un anma mesajı şu şekilde: “Her 10 Kasım’ın üzerimizde oluşturduğu kaçınılmaz hüzne rağmen, anlam ve önemi bakımından büyük bir gün olduğunu sanırım artık daha iyi anlıyoruz. Atatürk’ün izinde yürüyen ve ulaştığı çizgiyi daha ileriye götürebilecek bir kuvvetin varlığını damarlarında hisseden Türk gençliği, kendisine yakışan başarıyı elde etmekte ve etmeye de devam edecektir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk!Sen ebedi istirahatgahın da  rahat uyu! Bizler emanetin olan Türkiye Cumhuriyeti’ne her zamanki gibi gönülden sahip çıkarak, sana layık bir millet olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 77.'inci yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.”

Düzce Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Türk milletinin bağımsızlık savaşına önderlik ederek, diğer ülkelere de örnek olan Mustafa Kemal Atatürk, sadece bizim değil dünyanın da kahramanıdır. Dil, din, ırk ayrımı yapmadan toplumu bütün olarak gören ve Türk milletinin ileri medeniyetler seviyesine ulaşması için bir çok devrimi bir bir hayata geçiren Atamız, bize büyük bir emanet bırakmıştır. O'nun gösterdiği hedeflere ulaşmak için daha çok düşünmek, daha çok çalışmak, daha çok üretmek bizim en büyük sorumluluğumuz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete uğurlayışımızın 77' inci yıldönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyorum. Ruhu şad olsun."

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü: “Fikirleriyle, yenilikleriyle, uyguladığı ilke ve inkılaplarla Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine yükseltmek isteyen Atatürk’ün açtığı yolda kalkınma, sürekli ilerleme ve değer üretme meşalesini gururla taşıyan üniversitemiz, ilkelerini daha da ileriye taşımak için var gücüyle çalışmaya devam edecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları ile vatanımız için şehadete eren şehitlerimizi rahmetle, bu uğurda canlarını feda etmekten çekinmeyen gazilerimizi minnetle anıyoruz.”

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, yayımladığı mesajında şunlara yer verdi: “Her milletin içinden çıkan ender devlet adamları ve liderler vardır. Türk Milletinin yetiştirdiği büyük liderlerden biri de Atatürk’tür. Onun millete olan inancı, birlik ve beraberliğe olan güveni ve yeniden tek yürek bir millet olma sevdası, bugünlere gelmemizi dünde görmesinden kaynaklanmaktadır. Ülkemizin geleceğinin parlak, özgür, modern bir ülke olması temennisi ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 77. yıl dönümünde bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyorum.”

CHP Düzce İl Başkanı Mustafa İzgin: "Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti, birlik, beraberlik ve bütünlük içinde özgürlüklerine sahip çıkan vatandaşlarımızın kararlılığıyla sonsuza kadar yaşayacak, çağdaş dünyada hak ettiği yere yükselecektir. Bu inançla, Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla selamlıyor ve sonsuza kadar emanetlerinin bekçisi olacağımıza söz veriyoruz."

Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez ise mesajında “Atatürk bizlere emanet  olarak ,bölünmez bir vatan ve birlik içinde yaşayan bir Türk milleti bıraktı.Bu sayededir ki  yıllardır Dünyada başı dik bir millet olarak yaşadık.Bazı gaflet ve dalalet içindeki yönetimler  ise Atatürk’ün bu emanetine sürekli saldırı içinde olmuşlar ve bu saldırılar halen daha devam etmektedir.Şimdi ‘Yeni Anayasa’ adı altında yine saldırı hazırlıkları yapılmaktadır.Bugün onları bir daha uyarıyoruz.Anayasamızın değiştirilemez ilk dört maddesi masa başında  değil, İstiklal savaşımızın ateşi içinde devrimle yazılmıştır.Bugün de Mehmetçik o maddeleri  korumak için kanıyla ,canıyla, şehitler  vererek  mücadele etmektedir.Biz Vatan Partisi olarak milletimize söz veriyoruz.Geçmişte  ‘’bölücü Anayasa’’girişimlerini nasıl boşa çıkardıysak, bugün de tekrarlanacak olan bölücü Anayasa girişimlerini geri püskürteceğiz. Anayasamızın ilk dört maddesi namusumuzdur.Vatan Partisi oldukça;İster iktidarıyla, ister sözde muhalefetiyle anayasadan  kimse Türk Milletini çıkaramayacaktır.”dedi.

Haber; C.ÜSTÜNER