Bugün itibariyle seçmen listeleri muhtarlıklarda yeniden askıya çıkarıldı. Listeler 30 Ocağa kadar askıda kalacakken yeni listelerle birlikte bazı ilginç olaylarda yaşanıyor. Cedidiye Mahallesi Muhtarlığına asılan askılarda 10 yıl önce hayatını kaybeden Saliha Abay isimli bir vatandaşın isminin yer alması seçmen listelerinde düzensizlik olduğunu gösterirken listelerde o mahalle de oturmayan ve mahallede oturupta ismi bulunmayan vatandaşların ismi de yer alıyor.

Seçmen listesinde ismi bulunan ama 10 yıl önce hayatını kaybeden Saliha Abay için bir yakının bugün itiraz ettiğini belirten Cedidiye Mahallesi Muhtarı Cemalettin Yesirci, “Bugün ilk kez böyle bir olayla karşılaştık. Seçmen listelerimizi askıya çıkardık ama hayatını kaybeden bu kişinin yakını gelerek kendisinin 10 yıl önce öldüğünü söyledi. Bununla ilgili gerekli uygulamalar yapılıyor. Bunun dışında mahallelerde oturmayan ve oturupta ismi bulunmayan vatandaşlar tarafından da ilk gün birkaç itiraz geldi.” ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan Askıya çıkarılan muhtarlık bölgesi askı listesinde kayıtlı olan seçmenlerden kayıtlarında yanlışlık veya eksiklik bulunanlar bizzat nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, kira sözleşmesi, tapu kaydı gibi belgelerden birisi ile başvurabilecek. Vatandaşlar, Nüfus müdürlüğünden alacakları adres değişikliğinin uygun olup olmadığına ilişkin gerekçeli belgeyi ve eklerini seçim kurulu başkanlığına teslim edecek.