Bugün saatler 11.11'i gösterdiğinde Türkiye’de adeta ağaç dikme seferberliği başladı. 11 milyon fidan, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün koordine ettiği “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında saat 11.11’de toprakla buluştu. Düzce’de bir çok farklı alanda 40 binin üzerinde ağaç dikilirken, Gümüşpınar Köyü’nde tören düzenlendi. Törene Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, Düzce Müftüsü Hüseyin Can, Düzce Orman İşletme Müdürü Turgay Kağan ve çok sayıda gönüllü katıldı.
 

Törende konuşan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününü kutlayarak sözlerine başladı.
 
“Ülkemize ve ilimize hayırlı olsun.”
"Bugün ülkemizin 2023 noktadasında 11 milyon ağaç toprak ile buluşacak. Bu manada Düzce’de 61 noktada 40 binden fazla ağacın dikimi sizlerle gerçekleştireceğiz. Ülkemize ve Düzce’mize hayırlı olsun. İlimize baktığımızda şanslı bir durumdayız. Orman varlığımız gayet güzel. Doğudan batıya ilimizin neredeyse tamamı ormanlar ile çevrili. Biz bu manada gerçekten önemli bir durumdayız. Buradaki amacımız hem ormanlarımızı korumak hem de yurdumuza yeni ormanlar katmaktır. Bu yapılan ormanlar ülkemiz ve ilimiz adına hayırlı olsun. Seferberlik haline gelen Milli ağaçlandırma günümüz hayırlara vesile olsun" diye konuştu.
 



Vali Dr. Zülkif Dağlı’nın tören konuşmasının ardından ağaç dikimine geçildi. Öğrenciler ve vatandaşlar dikim alanında çok sayıda fidanı toprak ile buluşturdu. Vali Dağlı kendine adına ayrılan ağacı çocuklar ile dikerken diğer protokol üyeleri de ağaç dikimi yaptı.



Tören vatandaşların toplu ağaç dikimi ile devam etti.