Düzce Depremzedeler Derneği Başkanı Ayşegül Şenol Can, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Düzce Oda Temsilcisi Sedef Sönmez Buçgün ve Düzce Bisikletliler Derneği Başkanı Nizamettin Ulaş ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, 12 Kasım Düzce Depremi’nin yıldönümünde yapılacak etkinlikler ve anma programlarına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

“Bisikletliler, depremin yıldönümü için Düzce’de buluşuyor”
Depremin önemini kamuoyuyla paylaşmak istediklerini belirten Düzce Bisikletliler Derneği Başkanı Nizamettin Ulaş, 12 Kasım sabahı başlayacak bisiklet etkinlikleri ile ilgili şu bilgilendirmelerde bulundu:

“Depremin önemini kamuoyuna anlatmak istiyoruz. 12 Kasım sabahı biz buradan saat 07:30’da bisikletlerimizi treylere koyacağız ve Sakarya’ya gideceğiz. Oradan saat 09:00’da da Düzce’ye geleceğiz. Bu etkinliğe Sakarya ve Hendek Bisiklet Topluluğu ve bizler katılıyoruz. Hendek’te bir mola vereceğiz. Sonra Düzce sınırımıza girdiğimizden itibaren koordineyi biz alacağız. Emniyet bölgelerinde polis, jandarma bölgelerinde jandarma koordine edecek ve Öztürkler Kavşağı’ndan sonra Anıtpark’ta bitireceğiz. Hayırlı olsun diyorum inşallah depremin önemini kamuoyuyla çekmiş oluruz. Katılan herkese başarılar diliyorum.”

“Depremi unutturmamak adına rotamızı deprem gerçeğine kırdık”
Sedef Sönmez Buçgün ise depremi unutturmamak adına düzenleyecekleri yürüyüşü anlatarak şöyle konuştu:

“Kent yürüyüşünü Mimarlık Haftası’nda gerçekleştirmiştik. Teması da ‘Kent İçin Harekete Geç’ti. Düzce’de olan uygulamalara sesimizi yükseltebilmek için önce Düzce’nin geçmişini ve bugününü iyi bilmek gerektiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda kent yürüyüşünün ikinci etabında rotamızı deprem gerçeğine kırmayı uygun gördük. Deprem ne yazık ki olmamış gibi davranılıyor ve unutturulmaya çalışıyor. Bu gerçeği unutturmamak adına yerinde görmek için bir rota belirledik yine. Bu kapsamda Mimarlar Odası Düzce Temsilciliği olarak yapılan yapılmayan uygulamalara karşı haklı tepkilerini koymak için bu yürüyüşe davet ediyoruz.”

“Düzce halkını davet ediyoruz”
Son olarak Düzce Depremzedeler Derneği Başkanı Ayşegül Şenol Can, depremin yıldönümü dolayısıyla Düzce’de düzenlenecek etkinliklerle ilgili şu bilgilendirmelerde bulundu:

“Biz de her yıl olduğu gibi Depremzedeler Derneği olarak deprem saati olan 18.57’de Anıtpark’ta bulunuyoruz. Bir saygı duruşu ve basın açıklaması yapacağız. 17 Ağustos, 12 Kasım ve bütün doğal afetlerde yitirdiğimiz canlarımızı anmak aynı zamanda depremin önceden önlemi alındığında engellenebilir olduğuna dikkat çekmek için yapıyoruz. Düzce halkını bu etkinliklere katılmayı bekliyoruz.”

Haber: Ö. YILMAZ