Her yıl 14 Mayıs tarihlerinde geniş kitlelerle kutlanan 14 Mayıs Eczacılar günü, Yeni Tip Covid – 19 Salgını nedeniyle bu yıl buruk kutlanıyor.

“Eczacılar Günü’nü buruk kutluyoruz”

20. Bölge Sakarya Eczacılar Odası Düzce İl Temsilciliği Başkan Yardımcısı Yalçın Bakır, eczacıların Pandemi ile mücadelede sağlık çalışanları ile birlikte en ön safta mücadele ettiklerini belirtti. Bu yıl 14 Mayıs Eczacılar Günü’nü salgın nedeniyle buruk kutlandığını söyleyen Bakır, “Biz bu yıl 14 Mayıs Eczacılar gününü biraz buruk kutluyoruz. Tabi eczacılarımızla, meslektaşlarımızla bir arada olup bu özel günü paylaşmak isterdik. Pandeminin ilk Türkiye’de görülmesinden bu yana, salgınla mücadelede sağlık çalışanlarımız ile birlikte her zaman olduğu gibi en ön saflarda yer aldık. Bizlerde Sağlık çalışanlarımız gibi, doktorlar, hemşireler, hasta bakıcılar gibi bizlerde salgınla mücadelede en ön saflarda yer alıyoruz. İnşallah önümüzde ki yıllar, meslektaşlarımızla birlikte 14 Mayıs Eczacılar Gününü kutlamayı temenni ediyor, tüm meslektaşlarımızın 14 Mayıs Eczacılar Gününü kutluyorum.”

“Düzce genelinde binlerce vatandaşa ücretsiz maske dağıttık”

Bakır konuşmasına şöyle devam etti:

“Sağlık Bakanlığı nezdinde olsun, Sağlık İl Müdürlüğü nezdinde olsun, koordineli bir çalışma yürütüyoruz. Herhangi bir özel talebimiz yok! Maske dağıtımı konusunda, Türkiye genelinde bugüne kadar Eczacılar 100 Milyonun üzerinde maske dağıtımı yapıldı. Düzce genelinde de binlerce vatandaşımıza maske dağıtımı gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Sağlık İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışarak, pandemi sürecini atlatmaya çalışıyoruz. Bütün meslektaşlarımız ilk günden itibaren, kapılarını hiç kapatmadı. Herkes görevinin başında, gerekeni yapıyor. İnşallah bugünleri hep birlikte atlatacağız.”