Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan 15 Mayıs Aileler günü ve Uluslararası Aile Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, Aile Haftasının, toplumun tüm kesimlerinin aile konusundaki farkındalığının artırılması, aileleri destekleyici faaliyetlerinin teşvik edilmesi, ailelere yönelik mümkün olan tüm korumaların ve yardımların sağlanmasına dikkat çekilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.
Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomi, bilim ve teknoloji alanlarındaki gelişmelerin aile kurumunu da etkilediğine dikkat çeken Turan, ailelerin, fonksiyonlarını sağlıklı bir biçimde yerine getirebilmesi için toplum içinde huzurlu bir ortamın sağlanmasının önemine değindi.
Turan, “Dinamik bir çocuk ve genç nüfusa sahip olan ülkemiz için, sağlıklı ve güçlü aile demek, çocuk ve gençlerimizin mutlu ve güven ortamı içinde yetişmesi demektir. İşlevlerini yerine getiren aile çocuğuna, gencine, kadınına, engellisine, yaşlısına sağlıklı bir yaşam ortamı sunmada daha başarılı olacaktır. Bu nedenlerle ailelerin sosyal açıdan desteklenmesi ve güçlendirilmesi, esasında toplumun desteklenmesi ve toplumsal dokunun güçlendirilmesi anlamına gelmektedir.” Dedi.