Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, milletin gayreti ve vatansever güvenlik güçleri sayesinde 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen ihanet girişimine geçit verilmedi. Darbecilere karşı tarihte eşine az rastlanacak direniş örneği sergileyen Türk milleti, karanlık gecede ülkenin istiklaline ve istikbaline bir kez daha sahip çıktı. Türkiye'nin, o karanlık gecede aydınlığa çıkması için mücadele eden sivil, polis ve askerlerden 150'si Ankara'da, 99'u İstanbul'da, 2'si Muğla'da şehit oldu.

Vali: Asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğradılar

Düzce Valisi Cevdet Atay, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda şu görüşlere yer verdi:

“Devletimizi, demokrasimizi, milli birlik ve beraberliğimizi, anayasal düzeni ve özgürlüklerimizi hedef alarak, ülkemizin bekasını ve bölünmez bütünlüğünü parçalamaya yönelik FETÖ/PDY terör örgütü tarafından yapılan 15 Temmuz hain darbe girişimi; ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğramıştır. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın o gece yaptığı çağrı üzerine ellerinde bayraklarıyla meydanlara, havalimanlarına koşan Aziz Milletimiz göğsünü mermilere, tanklara siper etmiş ülkesine ve demokrasisine güçlü bir şekilde sahip çıktığını haykırmıştır. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Düzce’mizde de gencimizden yaşlımıza bütün hemşehrilerimiz, 15 Temmuz gecesi meydanları doldurmuş, emanetlerimize ve iradesine sahip çıkmış, hainlerin emellerine ulaşmalarına izin vermemiştir. Bizler şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu önemli günü hep şerefle yad edecek, bu uğurda şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi ve medar-ı iftiharımız gazilerimizi asla unutmayacak, ailelerinin ve yakınlarının daima yanlarında olacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutladığımız bugün vesilesiyle; yüzyıllardır üzerinde yaşadığımız toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimize ve 15 Temmuz gecesi şehadete yürüyen kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Darbe girişimi sırasında yaralanarak gazilikle şereflenen tüm kardeşlerimize sağlık, sıhhat ve afiyet temenni ediyorum.”

"Milletimize kimse diz çöktüremez"

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj bir mesaj yayımladı. Yıllardır devletin tüm kademelerine sızarak dini, ahlakı ve Türk insanının merhametini kullanarak devleti ve millet iradesini hiçe sayarak yıkma girişiminde bulunan hain FETÖ terör örgütünün gerçek yüzünü tüm dünyanın gördüğünü kaydeden Başkan Özlü, şöyle devam etti: “Ordunun içindeki karanlık yüzleriyle devleti ele geçirmek isteyen FETÖ terör örgütüne genci, yaşlısı, kadını erkeği kahramanca karşı durmuş ve hainlere göz açtırmadığı gibi yerle yeksan etmiştir. 15 Temmuz, Çanakkale ve Kurtuluş savaşı gibi Türk milletinin destansı sahiplenişinin göstergesidir.”

Türk milletinin karakterini, inancını ve cesaretini atalarından aldığını bilmeyenlere 21. yüzyılda en güçlü tokadın 15 Temmuz gecesi millet tarafından atıldığının altını çizen Başkan Özlü, mesajını şöyle noktaladı: Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ülküsünden hiçbir zaman ayrılmayan Türk Milletinin feraseti, cesareti, kararlığını ve milletin iradesine yapılan ihaneti asla unutmayacağız. Tüm Dünya gördü ki milletimize kimse diz çöktüremez. Kurulan tuzak ve ihanetlere rağmen 2023 hedeflerine kararla ve güçlü adımlarla yürümeye devam edeceğiz. 15 Temmuz’un isimsiz kahramanları şehit ve gazilerimiz bu millet sizi hiç unutmayacak, daima saygı ve minnetle anacak, tüm şehitlerimizin ruhu şad mekânları cennet olsun. Asil Türk Milletinin Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”