Polis teşkilatının bu yıl 164. yılına girilirken teşkilatın 164. yılı nedeniyle mesajlarda yayınlandı. Polis teşkilatının çok önemli bir güvenlik birimi olduğunu dile getiren AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, yayınladığı mesajda “Emniyet teşkilatı toplumun huzur ve refahının sağlanmasında birincil öneme sahip olan resmi mekanizmadır. Toplumsal hayatta en görünür ve prakit açıdan güvenliğin sağlanması hem birey olarak hem aile olarak hayatın sağlıklı devam etmesi için polis teşkilatı olmazsa olmaz bir öneme sahiptir. Polis teşkilatının görevini yerine getirmesi aynı zamanda ekonomik, sosyal ve siyasi hayatın sağlıklı yürümesi için hayati öneme sahiptir. Bu vesile ile tüm polis teşkilatımızın gününü tebrik ediyor, şahsım ve milletimiz adına şükran ve minnetlerimi sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Sinan Aydın da Polis Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Huzur ve güven ortamının oluşmasında, iç ve dış mihraklara karşı gece-gündüz demeden, yılmadan, yorulmadan çalışan; canımızı, malımızı emanet ettiğimiz, Polis Teşkilatımızın 164. yıldönümünü en içten duygularımla kutlarım.

Polis; asayişin, güvenliğin sağlanmasında oynadığı önemli rol kadar, demokrasi, insan haklarının gelişmesi ve hukukun sağlam temellerde işlemesi adına da vazgeçilmez unsurdur. Korku ve tehdit anında sığınacağımız en sağlam çatı olan polis; uyuşturucu, hırsızlık, suç ve suçlularla mücadele, trafik ile çok çeşitli idari faaliyetlerin yürütülmesinde de olmazsa olmazlardandır.

Her yönden güvenilir olan ve vatandaşlara eşit muamelenin sağlanması yolunda güç şartlarda göğsünü siper eden Polis Teşkilatımızın 164. yıldönümünü kutlamaktan mutluluk duymaktayım. Bu uğurda şehit düşmüş olanları rahmetle anarken, geride kalanlarına Alah’tan sabır diliyorum. Bu anlamlı gün vesilesiyle tüm polis arkadaşlarıma minnet duygularımı iletirim. “